Oldalak

2021. november 30., kedd

Dél-Anglia - 8/3. - Isle of Wight - Quarr Abbey


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

8. nap - 3. rész

Isle of Wight

Quarr Abbey
/Quarr Apátság/

Ezután meglátogattuk a Quarr Apátságot, mely egy ma is működő kolostor. Belépőt nem kell fizetni és van egy parkolója is, ami szintén ingyenes. Elég nagy terület tartozik hozzá, farmmal, kertekkel, kávézóval és erdei sétánnyal. Az apátság legnagyobb része sajnos nem látogatható, de a templomot meg lehet nézni belülről is.











A Quarr Apátság a Szent Benedek Katolikus Rendhez tartozik. A 20. század elején épült, az Egyesült Királyság legfontosabb huszadik századi vallási építményei közé tartozik. Belga téglából építették, francia, bizánci és mór építészeti elemeket ötvöző stílusban. A közelben található az eredeti 12. századi apátság néhány maradványa.

Egy tucatnál kevesebb szerzetesből álló közösség tartja fenn a rend kolostori életét és a hozzá tartozó gazdaságot. 2013-tól a közösség két hónapos szakmai gyakorlatot biztosít fiatal férfiak számára.





 A templom belülről:




A régi apátságot akartuk megkeresni, ezért elindultunk arrafelé, amerre a nyilak jelezték. Egy darabon erdei ösvényen haladtunk.













Néhány privát nyaralóház mellett elhaladva hamarosan meg is találtuk a régi apátság romjait. Mellette van egy régi templom is, de ebbe sajnos nem lehetett bemenni. Nem tudtuk eldönteni, hogy ez különálló templom-e vagy az apátsághoz tartozott, de kívülről jól nézett ki.






Az alábbi romok viszont valószínűleg a régi apátság maradványai:





Elindultunk vissza a parkoló felé, az új apátságnál még nézelődtünk egy kicsit mielőtt tovább indultunk volna. Vetettünk egy pillantást a kávézóra és csináltunk néhány képet a farm területén élő disznókról.

Szépen kiépített sétány a régi és az új apátság között

A kávézó















Kapcsolódó bejegyzések:
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése