Oldalak

2021. november 26., péntek

Dél-Anglia - 2/7. - Portsmouth - Southsea, esti városnézés


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

2. nap - 7. rész

Portsmouth

Southsea városnézés

A Dockyard után egyenesen hazamentünk a szállásunkra. Ott pihentünk egy kicsit, foglaltam másnapra időpontot a Dockyardba, hogy amiket ma nem sikerült megnézni, azokat még megnézzük. Ahogy említettem az Ultimate jegy egész évben használható, de minden esetben foglalni kell időpontot, különben nem engednek be. Gosportban is van két látnivaló, ami a Dockyardhoz tartozik és az Ultimate jeggyel meglátogatható, eredetileg azt szerettük volna megnézni, de arra másnapra nem volt már időpont, így maradt a Portsmouth-i Dockyard.

Késő délután elindultunk Southsea tengerpartjára. Ismét ugyanarra mentünk, mint tegnap, a South Parade Pier felé. Még a móló előtt találtunk egy hod-dog-ost, gondoltuk megkóstoljuk, de nem volt túl jó íze és kevés is volt. Továbbmentünk a mólóhoz, ott volt több büféskocsi is, az egyikből vettünk csirkés wrap-ot, páromnak pedig hamburgert. Az a kaja már sokkal finomabb volt. Utána akartunk inni egy koktélt a tegnapi helyen, de nem volt nyitva. Fel is voltunk háborodva.

South Parade Pier

Egy újabb kép a Spitbank Fort-ról

A hamburgerre várva

Jóllakottan indultunk tovább egy kis városnézésre, bár már nagyrészt mindent láttunk itt a környéken, de már kezdett sötétedni és kihasználtuk az alkalmat, hogy csináljunk pár esti képet. A vár felé mentünk, gondoltuk megnézzük sötétben is, persze csak kívülről.




A Southsea kastély sötétben



Most nyugodt és csendes volt itt minden, nem úgy mint tegnap délután, amikor tele volt minden emberekkel. A vár előtt lévő szökőkút már nem üzemelt, úgy látszik estére kikapcsolják, most csak egy kis pocsolya látszott a helyén.







Néhány fotó után visszafordultunk, ideje volt visszamenni a szállásra. Már úgyis teljesen besötétedett és egyre nehezebb volt lefotózni bármit is. Az idő viszont kellemes volt, beszéltük is, hogy nagy szerencsénk van, hogy ilyen jó időt fogtunk ki. A móló közelében szembejött velünk egy fickó, látta nálunk a fényképezőt és mondta, hogy a partról nagyon szép képet lehet csinálni a holdról, majd nézzük meg, ha gondoljuk. Ki is mentünk a partra és tényleg nagyon szép volt a hold, ahogy a tenger vizében visszatükröződött a fénye. Itt még elidőztünk jópár percet, nehéz volt használható képet csinálni róla, de többé-kevésbé sikerült.



Hazafelé még készült néhány éjszakai kép, majd legközelebb a Canoe Lake-nél álltunk meg egy pár perces fotózásra.




A Canoe Lake nagyon szépen ki volt világítva, most vettük észre, hogy egy emlékmű is van a partján. Ez egy békeangyalt ábrázol, aki egy talapzaton áll. Az emlékművet Emmanuel Emmanuel Alderman, Portsmouth polgármestere emlékére állította a fia és a lánya és Portmouth lakosságának ajánlják. Eredetileg ivókútként szolgált, mára már hiányzik róla a csap és a kagyló.









A hattyúk nagyon aranyosak voltak, odajöttek hozzánk közel a parthoz, valószínűleg kaját vártak volna, de semmi olyan nem volt nálunk, amit szeretnek.

A szálláson a nappali asztalán észrevettem, hogy van kirakva parkolójegy, ugyanis a ház előtt lévő utcára ki van írva, hogy csak az ott lakók parkolhatnak. Ha vendégek jönnek, akkor ezt a parkoló cetlit kell kitölteni és kirakni az autóra, hogy még véletlenül se büntessenek meg. Előző nap nem raktunk ki rá semmit, mert nem tudtam, hogy kell, de szerencsére nem akartak megbüntetni, most hogy megtaláltam kitöltöttem és kiraktuk. Egy ilyen papír 24 órán keresztül érvényes, attól a kezdő időponttól, amit megjelölünk rajta. Kicsit mérgesek voltunk, mert a tulaj írhatta volna ezt is, amikor megírta hogy fogunk bejutni a házba. De szerencsére nem lett belőle baj.

A házban egyébként mások is voltak, amennyire láttuk szinte minden nap ki voltak adva a szobák, az ott tartózkodásunk alatt cserélődtek is az emberek. Minket ez egyáltalán nem zavart, nem sokat találkoztunk velük. Az nem annyira tetszett, hogy a fürdőszoba az emeleten volt, a szobánk pedig a földszinten, közvetlenül az ajtó mellett, de erre a pár napra így is megfelelt.









Kapcsolódó bejegyzések:

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése