Oldalak

2021. november 29., hétfő

Dél-Anglia - 7/3. - Isle of Wight - Shanklin városnézés


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

7. nap - 3. rész

Isle of Wight

Shanklin városnézés

A Shanklin Chine hátsó bejáratán át a tengerparton találtuk magunkat. Itt található az a Fisherman's Cottage, amiről az előző részben már említést tettem. Ez az egyik legrégebbtől működő kocsma és étterem a sziget déli részén, mely már az 1800-as években is itt állt. Csodálatos tengerparti fekvése mellett házi készítésű ételeiről és meleg fogadtatásáról híres.

Fisherman's Cottage






A kocsmától pár méterre tengerparti kunyhók állnak végig part mentén az Esplanade mellett.








Végigsétáltunk az Esplanaden, találtunk ajándákboltokat is, az egyikbe bementünk. Voltak szép fából faragott állatszobrok, azokból vásároltunk 3-at is, meg néhány hűtőmágnest.




Az óratornyot 1897-ben emelték, Viktória királynő gyémántjubileuma alkalmából. Egyik oldalán egy ivókút is található, 2 madárkával. Sajnos az utóbbiról nem lehetett túl jó képet készíteni, mert körbe volt kerítve.

Az óratorony

Az ivókút












Az Esplanade végében van egy hatalmas és látványos kaland-golf pálya, dinoszauroszos és kalózos témában kiépítve.











Felkanyarodtunk a golfpálya mellett kanyarodó útra, mely felfelé emelkedett és innét fentről is be lehetett látni a golfpályát. Nagyon jól nézett ki.



















A tengerpartról liftel is fel lehet menni erre a fönti útra, így nem kell körbe menni, de természetesen ezért fizetni kell. Lefotóztam a liftet, de mi nem használtuk.

A lift


Mintás járdakő


A The Parish Church of Saint Savior on the Cliff /A Szent Megváltó temploma a sziklán/ a 20. század elején épült, alapkövét 1867-ben tették le. A templom meglepő módon túlélte a háborús éveket, csak néhány ablak sérült meg. Ezen ablakok sérülései még mindig láthatók.





Érdekes szállodákra lettünk figyelmesek, az egyiknek szépen be volt futva a fala növényekkel, a másikra pedig híres emberek arcképei voltak festve.



Nightingale Mansion

Curt Cobain arcképe























Református templom

Shanklin színháza



Lefotóztuk tüzetesebben újra a városközpont mesebeli nádtetős házait, most kicsit jobbak voltak a fényviszonyok, mint reggel.


























Shanklin nagyon tetszett nekünk, kétségkívül a sziget legszebb városa.










Kapcsolódó bejegyzések:

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése