Oldalak

2021. november 30., kedd

Dél-Anglia - 10/1. - Isle of Wight - Mottistone Gardens


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

10. nap - 1. rész

Isle of Wight

Mottistone Gardens
/Mottistone Kert/

Éjszaka megint fújt a szél, de nem annyira, mint tegnap. Reggel 8 körül keltünk, ittunk kávét és elkezdtünk pakolni. Szerintem tisztábban hagytuk itt a faházat, mint amikor beköltöztünk. 10 óra körül el is tudtunk indulni. Bevittük a kulcsot a recepcióra, de úgy kellett külön szólnom, hogy adják vissza a 10 font depozitot. Utána még vettünk némi rágcsálnivalót a recepción lévő kisboltban, majd elindultunk a Mottistone Gardens-be.

10:30-kor nyit a kert, mi kicsit korábban érkeztünk, addig szétnéztünk a mellette lévő templomban, az nyitva volt. A St Peter and St Paul's Church /Szent Péter és Pál templom/ a Mottistone birtokhoz tartozik, a 12. században épült, de a jelenlegi épület nagy része a 15. századból való.



Szent Péter és Pál templom


Be akartunk menni szétnézni, de először nem sikerült kinyitnunk az ajtót, viszont láttuk, hogy vannak bent emberek. Megpróbáltuk mégegyszer, akkor már sikerült bejutnunk.










Nyitás után bementünk a kertbe. A National Trust tulajdonában van, így nekünk ingyen volt, ha fizetni kellett volna érte nem is vettük volna bele a programba. Van itt egy épület is - az sajnos nem látogatható -, mely a Seely család összejöveteleinek ad otthont. Csupán csak egy helyiségbe lehet bemenni, abban használt könyveket árulnak.













Végigjártuk a kertet, nem volt csúnya, de szebbet is láttunk már. Így utolsó napra időtöltésnek jó volt, de amúgy kihagyható.

















A kert hátsó végében volt egy kis veteményes egy kerti házzal, aminek egyik oldala szőlővel volt futtatva. A Halloween-hez közeledve a tök is beérett már. A kertben madárijesztők őrködnek.







































A ház másik oldalán egy másik kert volt, itt a virágok domináltak. Elég hihetetlen, hogy szeptember végén még ennyire színes legyen.











Kilátás a kertből a templomra












Végül megnéztük a kis kunyhót a teakertben. Ezt Seelyék építették ide mai építészeti technológiával, de az 1930-as évek stílusában, egy kétfős lakóhajót mintázva.















A teakertben volt egy kis kávézó és kintre kirakva székek asztalokkal, ahova ki lehetett ülni, de nem nagyon volt szabad hely. Elvitelre azért kértünk egy kévét aprósüteménnyel, amit a kocsiban fogyasztottunk el.








Kapcsolódó bejegyzések:



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése