Oldalak

2021. november 29., hétfő

Dél-Anglia - 7/4. - Isle of Wight - Yaverland Beach


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

7. nap - 4. rész

Isle of Wight

Yaverland Beach

A csupán csak 11 percnyire található Yaverland Beach-en folytattuk a sziget felfedezését. Leparkoltunk a part mellett lévő parkolóban, vettünk parkolójegyet kb. 2 órára és elmentünk sétálni egyet a parton.


A dagály már közel volt, úgyhogy nem tudtuk meddig tudunk majd menni, de végül egész sokáig eljutottunk.







Az elején pirosas sziklák szegélyezték a partot, később a színárnyalat átment narancssárgába, majd a legvégén fehér sziklák voltak, de addig már nem mentünk el.




Partra vetett korall





































A narancssárga homokkősziklák magassága fokozatosan emelkedik, ahogy közeledünk a fehér mészkősziklák felé. Ez a Wight sziget egyik dinoszaurusz partja. Ha valaki figyelmesen megnézi a köveket, fossziliákra bukkanhat. Mi eddig még soha nem találtunk sehol, bár itt nem is annyira figyeltük, mert túlságosan lekötött a sziklák látványa. Fontos, hogy aki a tengerparton szeretne sétálgatni az figyelje a vízállásokat és apály idején jöjjön, mert ez a strand csak akkor fedezhető fel igazán. Nekünk még pont szerencsénk volt, hogy dagály előtt volt annyi időnk, hogy végigsétáljunk rajta, ha nem is teljesen a legvégéig.







Innét már nagyon szép rálátás volt a Culver Cliff névre hallgató fehér mészkősziklákra. Még lehetett volna valamennyit menni előre, de a fehér sziklákhoz már semmiképp nem tudtunk volna elmenni, mert a víz már ott volt a lábainál. A nagyobb gond az volt, hogy az időt is néznünk kellett, nehogy a parkolójegyünk lejárjon és mivel elég messzire eljöttünk, hagyni kellett elég időt, hogy visszaérjünk. Így hát visszafordultunk, de visszafelé is készítettem azért néhány képet. Az apály közelgése miatt is sietősre kellett venni egy kicsit a lépteinket.









Az egyik sziklán láttunk egy hollót, vagyis szerintem az volt, mert nagyobbnak tűnt, mint egy varjú. Most sajnáltam nagyon, hogy nincs messzelátó objektívem.

Holló a sziklán











Kapcsolódó bejegyzések:


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése