Oldalak

2015. június 2., kedd

North West England - Blackpool


2015/05/29.

Kirándulás Blackpoolban


Miután megvettük az első autónkat itt kint, egy kék Peugeot 206-ost, alig vártuk, hogy szabadnaposak legyünk és elmehessünk egy kicsit csavarogni. Ez volt az első komolyabb kimozdulásunk, mióta ideköltöztünk.

Vajmi kevés fogalmaunk volt róla, hogy mi az, amit érdemes megnézni Blackpool-ban, de mindenki azt mondta, hogy ha tengerpartra akarunk menni, oda menjünk, mert az milyen jó hely és nincs is olyan messze.

Miután beértünk a városba, GPS-en megnéztük, hol tudunk lemenni a tengerpartra. Találtunk egy ingyenes parkolót, bár csak 2 órán keresztül lehetett ott parkolni, ha jól emlékszem. Nagyon szeles volt az idő és hiába volt május vége, igencsak fáztunk. Mégis, itt Angliában, ez volt az első alkalom, hogy láttam a tengert. Életemben pedig a második, Írország után, tehát nagyon izgatott voltam. Bár a város nem csúnya, szépen ki van építve, de tipikus angol tengerparti turistaváros, nem annyira nagy durranás. A tenger épp vissza volt húzódva, ezért az sem nyújtotta azt a látványt, amit vártunk tőle.

Álltunk a tengerparton, miközben a szél össze-vissza borzolta a hajunkat és egyszer csak csörgött a telefon. A munkahelyünkről hívtak, hogy be tudnánk-e menni dolgozni. A széltől alig hallottam valamit a telefonba, ezért visszakérdeztem, hogy jól értettem-e. Erre megerősítették, hogy igen, be kéne menni dolgozni. Én pedig közöltem velük, hogy az most biztos, hogy nem fog menni, mert nem otthon vagyunk. Ebbe bele is nyugodtak, nem volt belőle probléma, csak próbálkoztak, hátha...






Bementünk az egyik bárba inni egy kólát. Jól esett kicsit szélvédett helyen lenni.




Ezután tettünk egy hosszú sétát a parton.











Gokart pálya

Gokart pálya

Az út szélén rózsaszín hintók sorakoztak, melyeket 1-1 felcicomázott ló húzott. Ezekkel lehetett volna tenni egy kört, de biztos nem volt olcsó.






A Viziparkban található a Waterfalls Café Bar, mely szinte csalogatja az embereket megkapó külsejével. Mi is betértünk ide egy kávéra.




A kávézó belülről

A Viziparkos rész bejárata


A kávézó

Ennyi fért a mai napba, amit a rossz idő ellenére is nagyon kellemesen töltöttük.