Oldalak

2021. november 30., kedd

Dél-Anglia - 9/3. - Isle of Wight - Rocken End Beach


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

9. nap - 3. rész

Isle of Wight

Rocken End Beach

Átkocsikáztunk tehát az Old Blackgang Road parkolóba, de már majdnem visszafordultunk, mert egy olyan elhagyatott út vezet oda, hogy azt hittük nem is jófelé megyünk, de aztán a hosszú egysávos út végében végül ott volt a parkoló. Ennek az útnak az az érdekessége, hogy régen ez kötötte össze a két falut, Nitont és Blackganget, de egy földcsuszamlás elpusztította az nagy részét. A parkoló a zsákutca végében található és ez is ingyenes volt.

A parkolóból egy kapun át elindultunk lefelé. A hegyoldal fölé magasodó sziklák csodálatosak voltak, de néhol annyira szélen vezetett a gyalogút, hogy alig mertem végigmenni rajta.














Nem tudtuk hova vezet az ösvény, de ahogy lejjebb és lejjebb értünk, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a tengerpart felé haladunk. Egy kis tavacskát is megpillantottunk föntről, ami lejjebb érve már nem mutatott olyan jól.
















Végül megpillantottuk a tengerpartot, ami az egyik legszebb és legeldugottabb part a szigeten. Nem hivatalosan nudista strandnak is használják, de most nem volt itt senki rajtunk kívül. Vöröses homokja és a szélén magasodó hatalmas sziklák igazán látványossá teszik ezt a kis öblöt.





A tegnap érkezett szeles idő miatt túlságosan háborgott a tenger és nagyon kint volt a víz, így nem mertünk lemenni teljesen a partig, amit borzasztóan sajnáltam, mert annyira szép és szívesen sétálgattam volna rajta. A vörös apró kavicsos homok igazán egyedivé varázsolta a part látványát.



























Eléggé be volt borulva, már lógott az eső lába, amikor elindultunk visszafelé. Jöttem azzal az ötlettel, hogy menjünk másik úton, mert nem akartam megint a szikla szélén futó gyalogúton végigmenni, de út közben elkapott minket az eső és sajnos nem az a nyugis, csendes eső, ami általában Angliában lenni szokott, ez esett rendesen. Hamar elállt, de arra elég volt, hogy jól megázzunk.




Amikor rájöttünk, hogy ez az út sokkal hosszabb, már nem volt értelme visszafordulni, a net pedig nem működött a telefonomon, így nem tudtam megnézni a térképen melyik út vinne a leghamarább vissza a parkolóba onnét, ahol éppen voltunk, de nagyon úgy festett, hogy ha egyenesen megyünk tovább, az nem a oda fog vinni. Letértünk egy másik ösvényre, csak úgy találomra, miután betájoltuk nagyjából merre lehet a parkoló és végül sikeresen vissza is érkeztünk.









Kapcsolódó bejegyzések:

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése