Oldalak

2021. augusztus 16., hétfő

West Yorkshire - Leeds - Aire folyó és falfestmények


2021/07/20.

Séta Leedsben

Leeds belvárosában leginkább akkor szoktunk sétálgatni, amikor a kocsinkat javítják. Nemrég cseréltük le a Toyotát egy Skoda Octaviára, de visszavittük az eladóhoz, hogy nézzék meg, mert hideg motornál ciripelő hangot ad ki. A kocsit átnézték, de nem találtak semmit, abban maradtunk, hogy ha a hang rosszabb lesz, visszavisszük. Amíg az autó a szervízben volt, jobb híján a belvárosban sétálgattunk. Nagy részét már végigfotóztam, de most is találtam néhány érdekességet, amiket muszáj volt megörökítenem.

Rögtön az elején az egyik épület falán focistákat pillantottunk meg, gondolom az EB miatt rajzolták oda. Olyankor itt mindenki focilázban ég.


Egy aluljáró alatt látványos reklámhirdetés:



Benéztünk a Victoria Quays tavacskájához. Most tele volt nyíló tavirózsákkal és vizityúkok úszkáltak benne a kicsinyeikkel.







Apró pici halak az Aire folyóban

A folyóban olyan gyönyörűen visszatükröződek az épületek, hogy ilyet nem sűrűn lehet látni. Ezt muszáj volt lefotóznom.




Tovább sétáltunk a folyó mentén, a szokásos útvonalakon. Nagyon meleg volt, időnként leültünk valami árnyékos helyre.


Már nagyon vártuk, hogy hívjanak, hogy mehetünk az autóért, de a telefon csak nem akart megszólalni. 5 órakor zárnak, fél 4 körül odamentünk, hogy megkérdezzük mi van. Épp akkor nézegették még, de mivel nem találtak semmit, nem is csináltak rajta semmit. Elég mérgesek voltunk, hogy emiatt elment egy teljes napunk és mivel másnap Walesbe mentünk egy hétre, lett volna otthon mit csinálni.













Yorkshire Coast - Bridlington South Beach


2021/07/19.

Pancsolás Bridlingtonban

Sokatlanul meleg nyári napok voltak mostanában, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve lementünk Bridlington tengerpartjára, abból a célból, hogy kissé megmártózzunk a tengerben. Kicsit későn indultunk, dél körül értünk oda, az összes parkoló fullon volt. Legalább fél órát keresgéltünk, körbe-körbe kocsikázva, de sehol sem találtunk üres helyet. A mellékutcákban viszont volt sok olyan parkolóhely, ahol csak max. 2 órát lehet állni, gondoltuk, akkor leparkolunk egy ilyen helyre, elmegyünk eszünk valamit, utána megnézzük hátha van már hely az időkorlát nélküli parkolókban.

A belvárosban, a kikötő közelében sok gyorsétterem volt, mi egy hotdogot ettünk, de a kiszolgáló nő olyan szerencsétlen volt, hogy minden esett ki a kezéből. Páromnak pl. leejtette az egyik bacon-jét, így kettő helyett csak egyet rakott bele, meg látszott rajta, hogy nagyon amatőr. A hotdog nem volt rossz, de ettünk már jobbat is. Leültünk egy padra, amíg megettük, a Bridlington Spa közelében, egy szép nagy téren. Egy barnástarka színű sirályféle álldogált mellettünk egy betonozott emelvény tetején, dobtam neki kiflidarabot, de nem kellett neki. Fura volt, mert a sirályoknak mindig minden is kell. Amikor közelebb akartam menni hozzá, addig-meddig oldalazott, hogy távolodjon tőlem, amíg leesett az emelvényről. Ez vicces volt.

Evés után csináltam néhány képet a térről, ami jól nézett ki a kihelyezett hatalmas kivetítőszerű képekkel. Mintha egy utcai képkiállítás lett volna.






Bridlington Spa a háttérben

Bridlington kikötője



Lassan letelt a két óra, úgyhogy ideje volt visszamenni a kocsihoz és másik parkolóhelyet keresni. Ismét tettünk egy kört, de még mindig nem volt hely a part közelében. Azonban szerencsénk volt, mert az egyik mellékutcában az út szélén volt időkorlát nélküli hely. Pont egy idősek otthona előtt. Kint idős nénik ücsörögtek, a biztonság kedvéért megkérdeztük szabad-e ott parkolni, de mondták, hogy igen. Rengeteg ember volt a tengerparton és környékén. Kerestünk a homokban egy helyet és letelepedtünk. Mi a párommal csak térdig mertünk bemenni, mert elég hideg volt a víz, utitársunk viszont nyakig belement. Mi csak a part mentén sétálgattunk, a sekély vízben. Rengeteg hordalékot hurcolt a part felé a tenger, ez nem volt túl bizalomgerjesztő.









Délután elindultunk hazafelé. Egy kellemes lazulós nap volt a mai. Nem először jártunk Bridlingtonban, de amikor voltunk, akkor a part másik végét néztük meg, ez a rész másabb, az sziklás volt, ez pedig strandszerű. A város viszont tetszett, lehet egyszer még visszamegyünk egy városnézésre.











2021. augusztus 15., vasárnap

West Yorkshire - Upton Country Park nyáron


2021/06/21.

Nyári séták az Upton Country Parkban

Sokat szoktunk sétálni a helyi parkban, ami minden évszakban kicsit máshogy fest. Ilyenkor nyáron a sok színes mezei virág kissé feldobja a tájat, néha szoktam 1-2 képet csinálni sétálás közben, gondoltam ezeket közzéteszem. Nem mindegyik ugyanakkor készült, de mind nyári kép.

Gyakran látunk mezei nyulakat is, a törpe fajtájút, de eléggé vadak, ha közeledünk hozzájuk rögtön elszaladnak, de azért nagyon aranyosak. Sajnos róluk még nem sikerült használható képet csinálnom.





















A kisebbik halastó