Oldalak

2021. november 29., hétfő

Dél-Anglia - 6/3. - Isle of Wight - Fort Victoria


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

6. nap - 3. rész

Isle of Wight

Victoria erőd Vidéki Park
/Fort Victoria Country Park/

A Victoria erőd egy régi katonai erőd volt, amelyet a Solent védelmére építettek. Egy téglából épült háromszög alakú erőd volt, amelyben két tenger felőli üteg találkozott derékszögben. Az első és a második világháború idején az erőd kikötőhelyként és raktárként szolgált. Az 1850-es években épült és 1962-ig használatban volt. Az erőd egyes részeit ezt követően lebontották, a megőrzött területei a Fort Victoria Country Park részévé váltak.

A Parknak van egy nagy parkolója, ami a változatosság kedvéért ingyenes. Az erőd területe számos látnivalónak ad otthont, beleértve a Hüllőházat, a Látogatóközpontot, a Planetáriumot és a modell-vasutat.









Szemben  a tenger túloldalán a Hurst Kastély látható.






Nem időztünk itt sokáig, a hüllőház és a kiállítások mind fizetősek voltak, most nem akartunk ilyenekért kiadni, amúgyis láttunk már sokat. Azt hittük maga a park látványosabb lesz, de igazából nem nagyon érte meg ide eljönni.

A közelben van egy másik erőd, a Fort Albert, mivel nincs messze, gondoltuk megnézzük azt is, kocsival csak 8 percnyire volt, de a Google térkép be akart vinni egy magánterületre, így visszafordultunk. Valószínűleg a Fort Victoriából lehetett volna átsétálni oda a part mentén, de ahhoz apály kellett volna és épp nem az volt, így inkább a Freshwater Bay-hoz mentünk.









Kapcsolódó bejegyzések:


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése