Oldalak

2021. november 30., kedd

Dél-Anglia - 8/4. - Isle of Wight - Rosemary Vineyard


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

8. nap - 4. rész

Isle of Wight

Rosemary Vineyard
/Rosemary Szőlőskert/

Az apátság felé jövet láttunk egy szőlészetet, mondtuk is, hogy visszafelé majd megnézzük. Megnéztem a nyitvatartási időt, elvileg még volt rá több, mint egy óránk és innét az apátságtól csak kb. 10 perc, így elindultunk oda. Ott aztán láttuk, hogy vasárnap fél órával hamarább zárnak és pont vasárnap volt. Ettől függetlenül bementünk, de gyorsnak kellett lennünk, mert alig fél óránk maradt zárásig. Maga a belső helyiség egy boltból és egy borkészítő helyiségből áll, az utóbbiba csak benéztünk, nem tudtuk oda be lehet-e menni. A pultos nő azzal fogadott minket, hogy mindjárt zár, úgyhogy siessünk. A bolt helyiségben ki volt helyezve egy TV, amin a saját borászatuk bemutatója ment, mondta a nő, hogy erre még van időnk megnézni. Fogta és odavitte az elejéhez, mert valahol a közepénél járt épp a műsor. Leültünk, elkezdtük nézni, de ez nem annyira érdekelt minket, felálltunk és inkább szétnéztünk a boltban. Akartunk venni bort, hogy megkóstoljuk, de nem tudtuk melyik édes. Megkérdeztük az eladót, ő az áfonyabort ajánlotta. Mondta, hogy meg is lehet kóstolni és töltött nekünk egy kis pohárba. Mi általában kólával keverve isszuk a bort, de amikor megkóstoltuk meglepődtünk, hogy ez így magában is jó. Vettünk is belőle egy üveggel meg választottunk mellé egy rosét. /Azóta megittuk mind a kettőt, az utóbbi nem ízlett, de az áfonyás isteni volt./ Árban kb. 10 font körül voltak üvegenként.


Bejárat a boltba

A Rosemary szőlőültetvényt 1986-ban telepítették, és 30 hektáron terül el. A főleg déli fekvésű ültetvény ideális helyen van ahhoz, hogy kihasználhassa az enyhe szigetklíma előnyeit. A völgy segít megőrizni a nyári meleget, és menedéket nyújt a délnyugati szelek ellen. Ez az egyik legnagyobb angol bortermelő ültetvény, minden itt vásárolható bor, likőr, gyümölcslé és almabor a birtokon készül a birtokon termesztett szőlőből, almából vagy más gyümölcsből.



A kinti részt is megnéztük, attól, hogy a bolt bezárt, kint még maradhattunk. Megkerestük a szőlőültetvényt, nem volt túl nagy, de már régóta szerettem volna hasonlót fotózni, úgyhogy örültem neki.
























Kapcsolódó bejegyzések:

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése