Oldalak

2021. november 30., kedd

Dél-Anglia - 8/2. - Isle of Wight - Bembridge Windmill


2021/09/19 - 2021/09/28.

Dél-Anglia

8. nap - 2. rész

Isle of Wight

Bembridge Windmill
/Bembridge szélmalom/

Ha már Bembridge közelében voltunk, megnéztük a szélmalmot, ami National Trust kártyával ingyenesen látogatható. Amúgyis az volt a tervünk, hogy minden Trustos és Heritage-es helyet megnézünk a szigeten, ami nyitva van, hogy használjuk kicsit a kártyákat, ha már megvannak.

Bembridge szélmalma az 1700-as években épült. 1913-ig széllel működött, de az utolsó pár évben már csak takarmány őrlésére használták.  Miután a National Trust tulajdonába került felújították és megnyitották a látogatók előtt.





Természetesen belülről is meglehetett nézni. Szűk falépcsőkön kellett felmenni a szintekre, nem örültem neki, mert nem szeretek létraszerű dolgokra mászni, de ha már itt vagyunk, felmentem. Kicsit azért aggódtam, hogy fogok majd lemenni, de végül megoldottam. Érdekesség, hogy az itt lévő gépek többsége még mindig ép.



















A malom udvarán van egy "Elfeledett nevek ösvénye", melyen fákba vésett kifejezéseket kell keresni, amiket valaha a szigetlakók használtak, de mára szépen lassan feledésbe merültek. Ezzel szeretnék elősegíteni az újraélesztését ezeknek a kifejezéseknek.















Kapcsolódó bejegyzések:
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése