Oldalak

2021. október 13., szerda

Wales - 4. nap - 6. rész - Porthclais Harbour /Pembrokeshire/


2021/07/20 - 2021/07/27

Nyaralás Walesben

4. nap - 6. rész

Porthclais Harbour

Porthclais kikötőjével folytattuk a tengerparti nézelődést, mely csak 6 percnyire található a St Non's Bay-tól. Itt nem volt annyira szerencsés, hogy apálykor jöttünk, mert így nem nézett ki túl jól. Két parkoló is van itt, az egyiknél ha jól emlékszem a Ramsey szigetre lehet venni hajójegyet, a másik National Trustos parkoló. Véletlenül az előzőbe álltunk be és mivel a térkép jelezte az NT-s pakolót, azt hittük abban vagyunk. Jött egy fickó, hogy fizetni kéne a parkolásért. Akkor derült ki, hogy a Trustos parkoló eggyel odébb van. Átálltunk oda, nehogy már fizessünk, amikor ingyen is lehet. Itt volt egy kis kávézó is és mielőtt elindultunk volna szétnézni, ittunk egy kávét.

Porthclais egy mélyen benyúló védett kis kikötő, azon a részen található, ahol az Alun folyó a találkozik a tengerrel. A 12. században épült, szenet és fát importáltak innét. A kikötőt még ma is használják, de csak halászatra és szabadidős hajózásra. A jórészt ép régi kikötőfalat a rómaiak építették. A kikötőn keresztül történő kereskedelem legkorábbi kódolt dátuma 1385. A kikötő apály idején száraz és jó kiindulópont azoknak a kis hajóknak, búvárhajóknak és kajakoknak, akik a St Bride's Bay felfedezésére indulnak. Porthclais kikötőjében találhatók a legjobban megmaradt kőből készült mészkemencék maradványai is.

Mészkemence




















Ez sem nyerte el túlzottan a tetszünket, miután végigsétáltunk a kikötőn, tovább is álltunk és Solva felé vettük az irányt.





Kapcsolódó bejegyzések:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése