Oldalak

2021. október 12., kedd

Wales - 4. nap - 3. rész - Aber Mawr és Aber Bach beach /Pembrokeshire/


2021/07/20 - 2021/07/27

Nyaralás Walesben

4. nap - 3. rész

Aber Mawr és Aber Bach beach

Reggeli után elindultunk tengerpartokat nézegetni. Ma az északi partokat vettük célba és a Wild Guide Wales könyvemből néztem ki a helyeket. Először az Aber Bach-hoz mentünk. Tulajdonképpen a Porth Dwgan nevű partot kerestük, ahol van néhány apálykor bejárható barlang is.

Az Aber Bach-ot nem volt könnyű megtalálni, mert a Google térkép nem jelzi. Melin Tregwynt irányába kell haladni, majd onnét vezet egy út le egészen a tengerpartig, mely egy zsákutca, de a végében az út szélén van néhány parkolóhely. Először rossz irányba mentünk, úgy kértünk útbaigazítást egy idősebb hölgytől, aki épp arra járt. Végül nagy nehezen sikerült megtalálni.

Az út végén egyből meg is találtuk az ösvényt, ami levitt a partra. Az első strand az Aber Mawr Beach volt, de mi azt hittük ez már az Aber Bach és a könyvünk szerint mellette van a Porth Dwgan, mely a célpontunk volt. Szétnéztünk előbb az Aber Mawr-on, de ez nem tetszett annyira, hosszú, fehér köves strand és a legtöbb ember itt állt meg napozni vagy fürdeni. A vize sem volt az a szép zöldes, mint amit mi látni szerettünk volna, amilyen a könyvekben van.

Aber Mawr

Aber Mawr





Az Aber Mawr-on nem is időztünk sokat, inkább visszamentünk a gyalogútra és a part mentén megkerestük a következő lejárót, ami az Aber Bach-ra vezetett, de mi azt hittük a másik volt az és ez a Porth Dwgan.


Visszanézve az Aber Mawr-ra



Az Aber Bach a gyalogútról nézve

Aber Mawr



Az Aber Bach szintén fehér köves strand és kissé rejtettebb helyen van, mint az előző, itt kevesebben is voltak. Konkrétan először csak mi voltunk, de aztán jöttek még páran. Itt leültünk enni, lekváros, sajtos, Fornetti tésztához hasonló pékárút vettünk reggel a boltban és most azt ettük. Utána elsétáltunk a part másik végébe, mert azt hittük ott vannak a barlangok.

Aber Bach







A strand végében elindultunk a sziklákon, hogy megkeressük a barlangokat, de nagyon csúszós volt és eléggé járhatatlan, ezért visszafordultunk. Azt hittük, hogy a víz még túl magasan van ahhoz, hogy a parton is el lehessen sétálni a sziklák mellett, de valójában meg nem is itt voltak a barlangok, hanem egy lejárattal arrébb, de mi még mindig azt hittük, hogy a Porth Dwgan-on vagyunk.














Nem mentünk tovább előrefelé a gyalogúton, hanem visszafordultunk. Kicsit elkedvetlenített az egész, hogy nem találtuk meg a barlangokat, hogy a víz színe nem olyan volt, mint a képeken. Ha van egy jó térkép, amin látom, hogy pontosan hol is vagyunk, akkor sokkal könnyebb lett volna, de már csak itthon tudtam meg, hogy pontosan melyik strandok voltak ezek, amikor kicsit utánakerestem.






Kapcsolódó bejegyzések:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése