Oldalak

2021. október 11., hétfő

Wales - 4. nap - 1. rész - Sealyham Woods /Pembrokeshire/


2021/07/20 - 2021/07/27

Nyaralás Walesben

4. nap - 1. rész

Sealyham Erdő
/Sealyham Woods/

Ma reggel korán keltünk, mert tavaly Skóciában tök jó volt, amikor hajnalban kimentünk erdei sétára. Az ébredő természetnek különös hangulata van, úgyhogy megbeszéltünk, hogy most is csinálunk egy ilyet. Korábban akartunk kelni, mint ahogy végül sikerült, csak valamikor 6 után másztunk ki az ágyból. A Sealyham Woods-ra esett a választás, ami közel volt a kempinghez.

A Google térkép nem jelzi hol is van ez az erdő konkrétan, úgyhogy nem volt annyira könnyű megtalálni, de azért sikerült. Haverfordwest-től észak felé haladva az A40-esen Selyham irányába, nem sokkal Wolf's Castle-t elhgyva, jobbra van egy Quarry Lane nevű zsákutca /SA62 5ND/. Az utca elején leparkoltuk az autót a füves részen. Nem sok a parkolóhely, de mivel amúgyis eldugott helyen van és nem is túl népszerű, ezért nem sok turistára kell itt számítani. A gyalogút a Quarry Lane végén kezdődik. Az erdő magánterület, de hivatalos, nyilvános gyalogút halad rajta keresztül, ezért nyugodtan bemehetünk, csak ne térjünk le az ösvényről, erre külön fel is hívják a figyelmet egy táblán kihelyezve.

Ősi bükkerdő vett körül minket, az ösvény az Anghof folyó mentén halad, amin van egy kicsi és kevésbé látványos vízesés is. Magától az erdő látványától nem estünk hasra, de utólag visszanézve a képeket nagyon jók lettek. Élőben kevésbé mutatott ennyire jól.


A felkelő nap beszűrődő fénye kicsit adott egy pluszt a képeknek:










A vízesésről nem sikerült jó képet készíteni, mert a gyalogúttól kissé messzebb volt és nagyon takarták a fák, így azt nem tudom közzé tenni.



Néhány perc gyaloglás után megérkeztünk az erdő leglátványosabb részéhez, egy lenyűgöző, emberi kéz alkotta folyami szakadékhoz, mely a folyóhoz vezetett, másik oldalt pedig egy bányatóhoz.








A bányató:

A bányató




Mivel az erdő annyira nem tetszett, itt vissza is fordultunk, még egy híd lett volna hátra a folyó felett, de addig már nem mentünk el.













Kapcsolódó bejegyzések:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése