Oldalak

2022. december 31., szombat

Sheffield - Karácsonyfa-vásárlás


2022/12/19

Szedd magad - Karácsonyfa vásárlás

Angliában nagy divatja van a szedd magad akciónak, természetesen karácsonyfából is van ilyen lehetőség. Mi már második éve a The Sheffield Christmas Tree Company-nál vesszük a fát, ahol mi magunk választjuk ki és utána ott vágják ki helyben. Nagyon szép, sűrű fáik vannak, de iszonyatosan drága. Egy 150 cm-es fáért, ha jól emlékszem 60 fontot fizettünk.


Maga a hely nekem nagyon tetszik, igazi ünnepi hangulata van, tavaly nem csináltunk képeket, most készült néhány, igaz csak telefonnal.









Hatalmas fenyőültetvényük van, minden méretben lehet találni, és ráadásul szebbnél szebbek, hogy nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. A procedúra úgy zajlik, hogy amikor megérkezünk a telephelyre, bejelentkezünk az irodánál. Kapunk egy szalagot, amire rá kell írni a nevünket, egy filctollat és egy rádiótelefont, és mehetünk ki a telepre, válogatni. Különböző zónákra van osztva a hely, így könnyebb tájékozódni. Ha előre tudjuk, hogy milyen fát szeretnénk, pl. minimum 160  cm magas legyen, luc- vagy ezüstfenyő, akkor még segítenek is, hogy merre keresgéljünk. Amikor megvan a kiválasztott fa, ráírjuk a nevünket a kapott szalagra, azt felrakjuk a fára, és rádiótelefonon szólunk nekik. Megmondjuk melyik sorban található /meg vannak számozva a sorok/, majd valaki kijön egy quad-szerű járgánnyal, kivágja a fát, leviszi a bolthoz, ott kifizetjük, majd egy furikban (talicska) kitoljuk a parkolóba a kocsihoz.






Íme a fa feldíszítve:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése