Oldalak

2022. december 21., szerda

Skócia -St Cyrus és környéke - 3/4. - St Cyrus Természetvédelmi Övezet


2022/09/09 - 2022/09/15.

Skócia - St Cyrus és környéke

3. nap - 4. rész

St Cyrus Természetvédelmi Övezet
/St Cyrus National Nature Reserve/

A kempingtől kocsival csak pár percnyire található a St Cyrus Természetvédelmi Övezet, mely vulkanikus szikláival, gyönyörű strandjaival, vadvirágaival, valamint a rovarok és madarak hihetetlen sokféleségével Nagy-Britannia egyik leggazdagabb és legváltozatosabb természetvédelmi területe. A szárazföldi sziklák természetes akadályai és a tenger felőli homokdűnék védik a területet az időjárás viszontagságaitól. Nyáron tele van színekkel és élettel, a vadvirágoktól kezdve a számtalan lepkéig, de vándorsólymokat is gyakran lehet látni szárnyalni a magasban, arra várva, hogy lecsaphassanak zsákmányukra. Egy kis szerencsével közönséges és szürke fókákat is lehet látni, amelyek időnként a folyó torkolatánál lévő homokon sütkéreznek, míg delfineket, bálnákat és orkákat is megfigyeltek már a tengeren.

Ilyenkor ősz elején kevesebb a látnivaló, már elvirítottak a színes virágok, de a hosszan húzódó homokdűnék és a sziklák látványa még ilyenkor is lenyűgöző látványt nyújt.

A régi mentőcsónak állomáson található egy látogatóközpont parkolóval, amely információkat tartalmaz a környék történetéről és arról, hogy mire kell figyelni.






































Kapcsolódó bejegyzések:












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése