Oldalak

2022. december 22., csütörtök

Skócia -St Cyrus és környéke - 7/2. - Edinburgh - Skócia Nemzeti Múzeuma


2022/09/09 - 2022/09/15.

Skócia - St Cyrus és környéke

7. nap - 2. rész

Edinburgh

Skócia Nemzeti Múzeuma
/National Museum of Scotland/

A Skót Nemzeti Múzeum a 2006-ban alakult új Skót Múzeum, a skót régiségekkel, kultúrával és történelemmel kapcsolatos gyűjteményeivel és a Skót Királyi Múzeum egyesülésével jött létre. Mint a legtöbb állami múzeumban Nagy Britanniában, itt is ingyenes a belépő. A skót régészeti leletek és középkori tárgyak nemzeti gyűjteményei mellett a múzeum a világ minden tájáról származó műtárgyakat tartalmaz, amelyek magukban foglalják a geológiát, a régészetet, a természetrajzot, a tudományt, a technológiát, a művészetet és a világ kultúráit.







A Múzeum hatalmas, rengeteg teremmel rendelkezik, nem is jártuk végig az egészet, csak egy részét.













































Nekem a legjobban a különböző országok kultúráiról készített kiállítás tetszett, amikor ilyeneket látok mindig vágyakozok messzi tájakra, hogy személyesen is megismerjem egyes országok szokásait, kultúráit.























A kitömött állatok is nagyon tetszettek.




































James Watt skót feltaláló és mérnök szobra












Ezzel ért véget 1 hetes Skóciai utazásunk. Nagyon szerencsés időpontot választottunk, mert egyszer sem esett az eső, illetve talán egyszer, de az is éjszaka, így minket abszolút nem zavart semmiben. Soha nem sikerült még ilyen jó időt kifognunk, mert ott állandóan esik az eső, de most nagyon örültünk, hogy nem zavart be a programokba.






Kapcsolódó bejegyzések:














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése