Oldalak

2022. július 20., szerda

Essex és Suffolk - 1/2. - East Mersea


2022/06/28 - 2022/06/29.

Utazás dél felé

1. nap - 2. rész

Mersea Island
East Mersea

Előző bejegyzésemben már említettem, hogy East Mersea a sziget kevésbé lakottabb része, itt inkább természeti látnivalók vannak és vad, természetes tengerpartok. A legérdekesebb látnivaló a Cudmore Grove Country Park, mi is ide jöttünk először. Ennek van egy parkolója is, de sajnos fizetős és nem túl olcsó, 1 óra 2,30 fontba került. Csak 1 órára fizettünk elő, mert idefelé jövet láttunk egy szőlészetet a szigeten és még azt is meg szerettük volna nézni és a kempingbe, ahol meg fogunk majd szállni, azt írtam, hogy kb. 4 körül érkezünk, tehát nem volt már túl sok időnk.

A parkoló

Ez az 1 óra arra volt elég, hogy lementünk a tengerpartra és ott elsétáltunk valameddig, majd vissza. Rögtön a parkoló mellett van egy játszótér, fából összetákolva, elég jól néz ki.

Játszótér



Kilátó





A parton végig látszanak a háború nyomai, leomlott bunkerek és a tengerből kiálló fadarabok, amikkel területeket jelöltek meg és választottak el egymástól. A part mellett végigfutó vörös homokkő sziklák nekem nagyon tetszettek.



































Itt elég jól látszik 1-1 területet hogy kerítettek körbe

Visszafelé megszemléltük azt a háborús bunkert, ami nem a parton állt, hanem beljebb és nagyon jó állapotban fennmaradt.





A parkban madárlesek is találhatók, de erre sajnos már nem jutott idő, mert lejárt a parkolójegy. Elindultunk a szőlészetbe, de nagyon csalódottak voltunk, mert zárva volt. A szőlőültetvényt meg lehetett nézni, de mi szerettünk volna megkóstolni egy helyik bortis, amire így nem volt lehetőségünk. Lőttem pár képet az ültetvényről és már mentünk is tovább.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése