Oldalak

2021. december 2., csütörtök

Skócia - Galloway Forest Park - 1. nap - Barnsoul Caravan Park


2021/10/08 - 2021/10/10.

Hétvége a Galloway Forest Park-ban

1. nap

Az utazás és a Barnsoul Caravan Park

Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve eldöntöttük, hogy a hétvégét Skóciában fogjuk tölteni. Nem volt különösebben helyszín a fejememben, ezért megnéztem hol van még szabad faház, ami legfeljebb 4 órányira van tőlünk. Nem volt túl nagy a választék, de a Dumfries közelében lévő Barnsoul Caravan Park jó lehetőségnek bizonyult, amit gyorsan le is foglaltam. 3-an mentünk és összesen 110 fontba került 2 éjszakára. Pénteken még dolgoztunk, de délután már tudtunk indulni. Jobban szeretünk felmenni ilyenkor előző nap munka után, mint másnap hajnalban kelni. Dobtam egy e-mail a kempingnek, hogy csak este fogunk érkezni, valamikor 9 óra körül. Ezzel nem volt semmi gond, a foglalásnál is úgy volt írva, hogy este 10-ig lehet menni.

Kicsit később indultunk el itthonról a tervezettnél, de jól tudtunk haladni és 9 óra körül meg is érkeztünk. Egy idősebb bácsi várt minket a recepción, kaptunk egy térképet, amin megmutatta hol van a faházunk és hogy miket érdemes még megnézni itt, ugyanis a kemping hatalmas területen helyezkedik el, egy erdős rész is tartozik a birtokhoz. Megköszöntük a tájékoztatást, visszapanttantunk a kocsiba és a faházunkhoz indultunk. Kicsit gyér volt a világítás, de azért megtaláltuk.

A kocsit leparkoltuk a házikó mellett és becuccoltunk. Nagyon tetszett a környék, már amennyit láttunk belőle a sötétben. A faház előtt volt egy tűzrakó hely is, de most nem terveztünk szabad tűzön főzni, azt inkább nyáron érdemes.




Hasonló volt ez a faház, mint ami fent volt a Cairngorm Nemzeti Parkban, csak lehet hogy egy hangyányival ez kisebb volt. Az ágyat megcsináltuk ahogy szoktuk, a két háttámlát középre leraktuk és mind a 3-an ezen aludtunk, a 4. ágyra pedig, ami oldalt van, rápakoltuk a cuccokat. Még fent voltunk valameddig, majd aludni mentünk.

Reggel kissé szomorkás időre ébredtünk, még nem esett, de várható volt, az előrejelzés szerint is egész nap borongós és esős idő várható. Csináltam néhány fényképet a faház környékéről, határozottan tetszett ez a kemping, nagyon jól meg van csinálva.





A fenyők tövében lévő épület a WC









Kapcsolódó bejegyzések:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése