Oldalak

2018. augusztus 15., szerda

North West England - Blackpool

2018/07/15.

Strandolás Blackpoolban


Angliában, főleg az északabbra lévő tengerpartokon nem nagyon szeretnek fürdeni az emberek, mert mindig hideg a víz. Egyszer én is belementem még Scarboroughban, amikor legelőször jártam ott, de azt hittem lefagy a lábam. Most viszont, hogy ilyen szép idők vannak itt Angliában, némileg segített a víz hőmérsékletén is. Olyannyira, hogy a mai nap bele is mentünk a vízbe. Persze nem tetőtől talpig, csak térdig, de a legnagyobbb meglepetésünkre, nem volt jéghideg!

Blackpool tengerparti forgalmas útja

Blackpoolban is harmadszorra voltunk már, tehát nem ismeretlen a terep.


Blackpool az Ír-tenger partján fekszik, az ország egyik legnagyobb üdülőközpontja. Itt található a Királyság legtöbb szórakoztató létesítménye egy helyre koncentrálódva. A város konferencia-központ is egyben.



A homokos strandok mellett Blackpool főbb látnivalói közé tartozik a Blackpool-torony, Blackpool megvilágítása, a Pleasure Beach, a Blackpool Zoo, a Sandcastle Water Park, a Winter Gardens és az Egyesült Királyság egyetlen túlélő első generációs villamosa.



Itt is megtalálható, mint minden nagyvárosban, a hatalmas kerék, melyről a magasból láthatjuk a várost.

Blackpool szeme

Épp apálykor érkeztünk, amit annyira nem bántunk, mert így sekélyebb volt a víz és melegebb.





Nem vetkőztünk azért le fürdőruhára, csak rövidnadrágban mentünk be a vízbe. Kezdetben hideg volt, de a testünk hamar megszokta és utána már egész kellemesnek éreztük a hőmérsékletét.





A víz nem volt a legtisztább, sőt egyáltalán nem volt az, a hullámok nagyon felkavarták a homokot.



Sokáig be lehetett menni és a víz még mindig csak térdig ért. Ahonnét már kezdett térd felett érni, nem mentünk tovább, mert nem szerettünk volna nyakig vizesek lenni. Így is 1-2 nagyobb hullám kissé megtréfált minket.


Kagyló a homokban


A tengerpart melletti főút végig ki van rakva az alábbi képen is látható díszítésekkel, nagyon hangulatossá téve így a városképet.


Lehetőségünk van a várost lovaskocsival bejárni, a főút mellett rengetegen szoktak állni, utasokra várva. Mi nem éltünk a lehetőséggel, úgyhogy bővebb információval nem tudok szolgálni.

Lovaskocsi



Nagyon látványosak az óriás szélkakas szobrok a tengerparti sétányon, melyek a szél hatására lengedezni kezdenek.

Szélkakasok

Szélkakasok



A Blackpool Torony nagy turisztikai látványosságnak örvend, melyet 1894 május 14-én nyitottak meg a nyilvánosság számára. A párizsi Eiffel-torony ihlette, 158 méter magas és a 120. legmagasabb szabadon álló torony a világon. A Blackpool torony a Torony épületek közös megnevezése, mely egy szórakoztató komplexum, magába foglalja a tornyot, a földszinti akváriumot és kávézót, a torony cirkuszt, a bálteremet és a tetőkerteket.

Blackpool torony

A torony teteje


A villamos



Estére kivilágították a tornyot és a kereket, bár nem volt még nagyon sötét, de már így is jól mutatott, elképzeltem, hogy éjszaka milyen szép lehet.

Kivilágítva

Kivilágítva

A városban rengeteg ajándék bolt van, ahol mindenféléket árulnak, mi sorra végignéztük őket, mert szeretünk az ilyen boltokban nézelődni. Persze vásárolni is, ha a pénztárcánk engedi. Összességében nagyon kellemes délutánt töltöttünk ismét Blackpool városában.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése