Oldalak

2018. március 8., csütörtök

Leeds - Middleton park

2018/03/01.

Séta a hóban


Angliában ritkaságszámba megy, ha esik a hó, az meg aztán főleg, ha nem olvad el rögtön, hanem napokig megmarad. Olyannyira ritkán fordul ez elő, hogy az angolok egyáltalán nincsenek felkészülve erre az eshetőségre. Ilyenkor megáll a közlekedés, az iskolák bezárnak, sőt még néhány munkahely is. /Sajnos a miénk nem/. Ezen a héten pedig beköszöntött a tél. Nagyon jó volt nézni a hóesést az ablakból, de mikor arra került a sor, hogy közlekedni is kell ebben az ítéletidőben, az már nem volt annyira jó. Pont a szabadnapunkon volt a legkritikusabb a helyzet, aznap reggelre nagyon sok hó esett és a mínusz fokok szépen meg is tartották. Kihasználva a szabadnapunkat és a ritka alkalmat, hogy Angliában hó van, arra gondoltunk, hogy elmegyünk egy rövid havas túrára. Tudtuk milyenek az útviszonyok, úgyhogy közeli helyet választottunk. Fél órára lett volna innét és már majdnem megérkeztünk, 5 perc hiányzott az uticélhoz és akkor megpillantottuk a rendőrautót, ami keresztben állt az úton útlezárás céljából. Így hát nem tudtunk tovább menni. Tettünk még egy kísérletet, hogy kikerüljük a mellékutcákon, de azok az utak nagyon rossz állapotban voltak, nyári gumival meg azért nem olyan kellemes a havas úton masírozni. Nem volt mit tennünk, vissza kellett fordulni. Később hallottuk, hogy a Manchester felé vezető autópályán - ami akkor is gyakran be van dugulva, ha nincs hó - ennél sokkal rosszabb volt a helyzet, ugyanis az az autópálya fekszik Anglia legmagasabb részén és hatalmas szél fújt arrafelé, ami /nem túlzás/ kamionokat borított fel. Az autópálya egész nap le volt zárva és akinek arrafelé akadt dolga bizony hosszú-hosszú órákat állt egyhelyben, mire el tudott valamerre indulni.

Visszatérve a mai napi programra, alternatív lehetőségként kimentünk a helyi Middleton Parkba és csináltunk ott havas képeket. Új a fényképezőgépem, ezért mindenképp le akartam tesztelni. Az eredmény nem lett rossz, de még próbálgatnom kell a beállításokat, mert nem vagyok vele teljesen elégedett.

A Middleton Park Leedsben található. Területe 630 hold, amelyből 200 hold ősi erdő. Van egy kis tó, szabadidős területek, látogatóközpont és golfpálya is. Parkoló is van a látogatóközpont környékén, de a park előtt is van számos ingyenes parkolóhely az út szélén. Mi az utóbbit választottuk, szerencsére találtunk egy helyet közvetlenül a park bejárata előtt.

Íme így fest a park hóban:









Látogatóközpont

A tó
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése