Oldalak

2021. augusztus 16., hétfő

West Yorkshire - Leeds - Aire folyó és falfestmények


2021/07/20.

Séta Leedsben

Leeds belvárosában leginkább akkor szoktunk sétálgatni, amikor a kocsinkat javítják. Nemrég cseréltük le a Toyotát egy Skoda Octaviára, de visszavittük az eladóhoz, hogy nézzék meg, mert hideg motornál ciripelő hangot ad ki. A kocsit átnézték, de nem találtak semmit, abban maradtunk, hogy ha a hang rosszabb lesz, visszavisszük. Amíg az autó a szervízben volt, jobb híján a belvárosban sétálgattunk. Nagy részét már végigfotóztam, de most is találtam néhány érdekességet, amiket muszáj volt megörökítenem.

Rögtön az elején az egyik épület falán focistákat pillantottunk meg, gondolom az EB miatt rajzolták oda. Olyankor itt mindenki focilázban ég.


Egy aluljáró alatt látványos reklámhirdetés:



Benéztünk a Victoria Quays tavacskájához. Most tele volt nyíló tavirózsákkal és vizityúkok úszkáltak benne a kicsinyeikkel.







Apró pici halak az Aire folyóban

A folyóban olyan gyönyörűen visszatükröződek az épületek, hogy ilyet nem sűrűn lehet látni. Ezt muszáj volt lefotóznom.




Tovább sétáltunk a folyó mentén, a szokásos útvonalakon. Nagyon meleg volt, időnként leültünk valami árnyékos helyre.


Már nagyon vártuk, hogy hívjanak, hogy mehetünk az autóért, de a telefon csak nem akart megszólalni. 5 órakor zárnak, fél 4 körül odamentünk, hogy megkérdezzük mi van. Épp akkor nézegették még, de mivel nem találtak semmit, nem is csináltak rajta semmit. Elég mérgesek voltunk, hogy emiatt elment egy teljes napunk és mivel másnap Walesbe mentünk egy hétre, lett volna otthon mit csinálni.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése