Oldalak

2019. március 28., csütörtök

Leeds - Roundhay Park

2019/03/25.

Séta a Roundhay Parkban

Most, hogy már kezd tavaszias lenni az idő, kinéztünk egy kicsit a Roundhay parkba, ahova gyakran el szoktunk menni egy rövid sétára, amit összekötünk egy fagyizással is, mivel ott kapható a legfinomabb fagyi az egész városban. Ha már úgyis a természetben voltunk, kaptam az alkalmon és csináltam néhány tesztképet az új lencsémmel, miközben körbesétáltuk a tavat. Az eredmény egész jó lett, nem volt olcsó a lencse, de eddig meg vagyok vele elégedve.


A Roundhay park tavában rengeteg madár él, akik már megszokták, hogy a látogatók etetik őket.






















Szép időnk volt aznap, bár nem volt túl meleg, de jól esett egy kis séta a friss levegőn.





A Waterloo tóba 2005. júniusában 2 fiatal is belefulladt, melyről kövekkel emlékeznek meg a part mentén. A tóban egyébként tilos a fürdés, mivel a vize nagyon mély és hideg.

Emlékkő










A Roundhay "kastély"-t 1811-ben építették, mely tulajdonképpen csak egy kapu, de az volt a cél, hogy úgy nézzen ki, mintha egy kastély bejárata lenne. Eredetileg volt egy fából készült teteje is és egy felső szobája. A birtok akkori tulajdonosa Thomas Nicholson volt és a "kastély"-t nyári laknak használták és egy varrószobát rendeztek itt be a Nicholson lányoknak. Társadalmi célokra is használták az épületet, pl. vacsorákra.

Roundhay "kastély"






A másik emlékkő



Étterem a parkban









A tó végében egy gát található, ahol túlfolyik a víz, az esősebb hónapokban. Most épp csak csordogált, de amikor sok víz van benne, nagyon szép látványt nyújt.


Gát




Tényleg csak egy rövid kiruccnás volt ez a mai, de úgy döntöttem közzéteszem ezeket a tesztképeket, mert van közte néhány jól sikerült fotó.




Kapcsolódó bejegyzések:

West Yorkshire - Leeds: Tropical World és Golden Acre Park










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése