Oldalak

2022. április 22., péntek

West Yorkshire - Wintersett Reservoir séta


2022/04/21.

Wintersett víztározó séta

Egy rövid sétára mentünk a közeli Wintersett víztározóhoz. A szemközt lévő Anglers Country Parkban parkoltunk, ahol 2 óráig ingyenes, de akkor is kell kérni jegyet az automatából és kitenni a szélvédőre. 2 óra nekünk pont elég volt, nem is terveztünk tovább sétálgatni, csak szerettük volna kicsit kiélvezni a szép napsütést.

Az Anglers parkban már voltuk, azt most nem akartuk újra körbejárni, most a szemközti Wintersett víztározót terveztük megnézni. Itt több gyalogút is fut, mi azon mentünk, ami a legközelebb esett a tóhoz, de ez sem közvetlenül a tóparton halad, viszont több helyen is vannak kis ösvények, amiken ki lehet menni a partra. Gyönyörű szép időnk volt, de nem vittem most magammal a nagy gépet, csak telefonnal fotóztam, viszont azzal is elég jó képek születtek.












A Wintersett víztározó partján található a West Riding Sailing Club, ami egy vitorlás klub. Egy kicsit oda lehetett látni bizonyos helyekről. A Klub területére nem lehet bemenni, mivel magánterület. Mögötte a virágzó repce sárgára festette a területet. Nagyon tetszik, amikor a repce virágzik, de még soha nem volt igazán alkalmam rá, hogy közelről csináljak néhány fotót egy repceföldről. Illetve egyszer igen, de akkor már nagyon a végét járta a virágzás. Sajnos most is túl messze volt tőlünk.

A West Riding Sailing Club és mögötte a sárga repcemező




















A séta során érintettünk egy másik víztározót is, ami közvetlenül a Wintersett víztározó nyugati partjával szemben található, ez a Cold Hiendley Reservoir, ami kisebb volt, mint a másik, de nekem ez sokkal jobban tetszett. A két víztározót egy túlfolyó köti össze egymással, ezen keresztül folyik a víz a Wintersettből a Cold Hiendley-be.

Cold Hiendley Reservoir

A két víztározó







Cold Hiendley Reservoir



Cold Hiendley Reservoir

Átmentünk a túlfolyó feletti hídon, de itt vissza is fordultunk és inkább a kisebb víztározó partján folytattuk tovább a sétát, aminek az északi oldalán van egy szűk ösvény, mely egy kis patak és a víztározó között vezet.











A parton láttunk egy hattyút, szegénynek egy damilon lógó horog csüngött ki a csőréből. Próbálta magának kiszedni, de sokra ment vele. Segítettünk volna neki, de féltünk, hogy megcsíp.





A víztározó végében rácsatlakoztunk a Haw Park Wood erdei ösvényére és az erdőn keresztül mentünk vissza a parkolóba.








































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése