Oldalak

2021. július 30., péntek

Wales - Isle of Anglesey - 5. rész - Cribinau Island


2021/06/26-2027/06/27.

Kirándulás az Anglesey szigeten

2. nap - 2. rész

Cribinau Island

Van egy aprócska sziget, amin csak egy templom áll és apály idején át lehet rá sétálni, ez a Cribinau sziget. Kissé nehezen találtuk meg az odavezető utat, az A4080-as útról le kell térni Cribinau felé /erre van a gyorsasági sportpálya is, ahol magánszemélyek is kipróbálhatják magukat/. Még a sportpálya előtt valahol az út szélén leparkoltunk és innét kissé visszafelé egy kapuval lezárt kavicsos út vezetett tovább a part felé. Ez az út csak gyalogosan járható, de a kapun nyugodtan át lehet menni.








Kb. 15 perc alatt lehet leérni a partra, út közben nem igazán van látnivaló, a part közelében jobbra és balra 1-1 ház található. Én biztos nem laknék itt a világ végén. Pont apály volt, direkt úgy időzítettünk. A templomos kis szigetet a partról hamar észre lehet venni.









St Cwyfan templom a 13. században épült, melyet walesi nyelven "eglwys bach y môr", "a tenger kis temploma"-nak hívnak. Kissé elgondolkodtunk rajta, hogy kinek lehetett ez az eszement ötlete, hogy ide egy templomot építsen. Ráadásul olyat, amit csak apálykor lehet gyalogosan megközelíteni.





Sajnos a templom zárva volt, így belülről nem tudtuk megnézni, de szép volt innét a kilátás a part menti sziklákra és sikerült lencsevégre kapnom röptében egy piroscsőrű madarat is.













Visszafelé levágtuk az utat egy zöld mezőn, nyitva volt a kapuja, így megspóroltunk pár percet és ráadásul még vadnyulakat is láttunk, a kisebb féléből. Nagyon cukik voltak. Fölöttünk egy sas röpködött, de kicsit messze volt és sajnos egyik kép sem sikerült jól róla.





Ezzel végetért ez a kirándulás is. Hazafelé volt egy kis torlódás, gyakran kellett útvonalat módosítani. A Google térképet azért szeretem, mert az látja, ha be van állva az autópálya és ha van felajánl rövidebb útvonalat. Így is egy jó háromnegyed óra pluszunk volt, de legalább nem kellett araszolgatnunk a pályán.




Kapcsolódó bejegyzések:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése