Oldalak

2018. február 14., szerda

Alestorm koncert - Liverpool

2018/02/09.


Pirate Fest:

Alestorm
The Dread Crew of Oddwood
Rumahoy

A koncert plakátja

Már régóta vágytunk egy jó kis koncertre és kapóra jött, hogy pont szabadnaposak voltunk, másnap pedig délutánra kellett menni dolgozni, így elmentünk Liverpool-ba megnézni az Alestorm zenekart. Az O2Academy-ben rendezték a koncertet, este 7 órakor volt kapunyitás. Kicsit késve érkeztünk, mert egy baleset miatt torlódás volt az autóbályán, Liverpoolban pedig negyedóra elment azzal, hogy parkolóhelyet kerestünk. Mikor megérkeztünk már javában játszott az első előzenekar, a Rumahoy. Nem hallottunk még róluk előtte, de mikor megláttuk a kinézetüket kb. annyit gondoltunk, hogy "hova jöttünk mi?". A fejüket eltakarták egy fekete harisnyával, emellé még jött a középkori tipikus kalóz öltözék és úgy nyomták a pirate, azaz kalóz metalt. Első hallásra annyira nem fogott meg minket, bár volt 1-2 fülbemászóbb számuk.

A Rumahoe egyébként Észak-Karolina államból származik és a Napalm Records gondozásában nemrég jelentették meg első nagylemezüket, mely a "The Triumph Of Piracy" címet kapta. Bár maga a Rumahoy hivatalosan egy 2011 óta létező formáció, a "The Triumph Of Piracy" az első hivatalos kiadvány, így régebbi munkásságukról nem túl sokat tudni, hiszen csak demó jelent meg. Ami viszont biztos, hogy a megalakulásuk óta állandó a tagság. A Forest Party /Erdei party/ c. számuk mindent vitt, valószínűleg a csapat legismertebb slágere lesz, erre a számra készült az első hivatalos klipp is. Ezzel a dallal valóban sikerült kissé megmozgatniuk az akkor még elég hideg közönséget.

Rumahoy

Rumahoy

A Rumahoy frontembere

A szünetben volt időm kissé megszemlélni az angol metalos felhozatalt, ami a közönséget illeti. Az Alestorm skót gyökerei miatt volt egy pár skótszoknyás hosszúhajú pasi és be kell valljam nagyon jól állt nekik a skótszoknya a hosszú hajukhoz.

Következett a második előzenekar a The Dread Crew of Oddwood, melyről szintén nem hallottunk még előtte. A kaliforniai San Diego-ból származó akusztikus kalóz "metalt" játszó zenekar igazán figyelemre méltó, ugyanis egyetlen gitár nélkül nyomtak metal zenét. Na jó, nem nevezhetjük teljesen metalnak, de van benne az is, a folk és a kelta zenén túl. A zenekar csak hagyományos és akusztikus hangszereket használ, beleértve a harmonikát, a mandolint, a kelta fuvolát, a bouzouki-t, a harmónikát és a stand-up basszust. A Heavy Mahogany c. számuk igazán fülbemászó volt így első hallásra is. Összességében nem játszottak rossz zenét, de nekem kicsit hiányzott belőle az erő, ami a gitárok hiányának tudható be. Viszont itthon meghallgattam a studió lemezüket, úgy már sokkal jobb, sőt teljesen jó.

The Dread Crew of Oddwood


Egy kis színpadátalakítás után következett az est fénypontja, az Alestorm. Már nagyon vártuk, hisz miattuk mentünk. Bevonulásuk előtt lenyomták a Queen Bohemian Rhapsody-ját, aztán végre megjelent a zenekar is.

Az Alestorm egy többnemzetiségű zenekar. 2004-ben alakultak a skóciai Perth-ben. Kalóz-témájú dalaik és kinézetük miatt sokan "pirate metal"-nak nevezték el a műfajt, amelyet játszanak. Fennállásuk alatt 5 stúdióalbumot jelentettek meg.







Majdnem két órát játszottak, ami elég gyorsan elment, mert nem lehetett unatkozni. Szinte az összes nagy slágert lenyomták, az új albumról különösen nagyot szólt a Mexico című számuk. Jó kis show-t csináltak, az énekes hozta a formáját a skótszoknyájában és a szandáljában.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése