Oldalak

2022. szeptember 27., kedd

Shetland - 4/4. - East Burra


2022/08/20 - 2022/08/30.

Shetland

4. nap - 4. rész

East Burra

Továbbmentünk a 3. kicsi szigetre, az East Burrára, miközben az idő egyre csak romlott, ködbe borítva majdnem a teljes látóhatárt. A hidat itt nem sikerült lefotóznom. East Burra a Burra Bear műhelyről híres, ahol Wendy Inkster és lánya kézzel kötött macikat készítenek újrahasznosított Fair Isle pulóverekből. Ez minket annyira nem érdekelt, de a szigetet nagyon szépnek találtuk. Nem tartottunk semmilyen konkrét helyre, csak elkocsikáztunk a sziget végéig, itt-ott megállva.






















A sziget végében áll egy ház, aminek az udvarán kis házmakettek találhatók, mintha a környék egy része lenne lemodellezve. Elképzelhető, hogy ez is valami múzeum lehetett. A kerítést puffinszobrok díszítették, hogy ilyenkor is velünk legyenek, amikor már elmentek.













Ha a másik úton mentünk volna, akkor a The Outpost nevű farmhoz érkezünk, ahol különféle háziállatokat tartanak, és köztük itt él az egyetlen vallaby család Shetlandon. Sajnos ezt már csak most olvastam a blogírás közben, ha akkor tudom ezt, valószínűleg megnézzük. Most már mindegy.

A sziget végében itt is lehet egy hosszabb sétát tenni, a Houss Ness félszigetre.





Visszafelé megálltunk egy kis kikötőnél, még mindig East Burra szigetén. Pár percre most az eső is elállt. Észrevettük, hogy a parton a kövek között tenyérnyi zarándokkagyló-héjak vannak és elkezdtünk összegyűjteni néhányat.






















Kapcsolódó bejegyzések:

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése