Oldalak

2022. szeptember 27., kedd

Shetland - 4/2. - West Burra - Sands of Meal


2022/08/20 - 2022/08/30.

Shetland

4. nap - 2. rész

West Burra
Sands of Meal

West Burra szigetére szintén egy hídon lehet átjutni. Itt két tengerpart is van, amit érdemes megnézni, mindkettőnek a vize karibi hatású, megfelelő fényviszonyok mellett. Az egyik a Sand of Meal vagy más néven Meal Beach, mely Hamnavoe közelében található, mely a legnagyobb falu a szigeten. Szép időben érdemes lett volna itt is szétnézni kicsit, főleg a kikötő környékén. Most viszont, ebben a ködös időben csak a tengerpartra mentünk le, amit már a kocsiból kiszúrtam. Még ebben a szomorkás, esős időben is csodálatos színekben pompázik a vize, ami már már szinte hihetetlen volt.

A West Burra felé vezető híd


A parkoló

A tengerparthoz vezető ösvény tetején van egy parkoló, a gyalogút melletti mezőn pedig érdekes szarvú birkák legelésztek. Először ezeket vettem szemügyre.




A parthoz vezető gyalogút














Ahogy közeledtünk a parthoz, egyre csak ámuldoztunk, hogy milyen gyönyörű színe van a víznek, pedig még a nap se sütött. Az eső szerencsére most elállt.

A Meal szó az óskandináv nyelvben homokot jelent. Innét lehetőség van egy hosszabb sétára indulni, a parton fekvő sziklák tetején a Fugla Ness világítótoronyig, onnét Hamnavoe-ba, majd vissza a parkolóhoz. Ehhez ilyen időben sajnos nem volt kedvünk, de a partra lementünk és eltöltöttünk ott egy kis időt.














Olyan ez a part, mint egy álom, a vize hihetetlenül türkiz színű. Soha nem gondoltam volna, hogy itt fent északon, esőben, ködben, lehetséges, hogy a víz ilyen színekben tündököljön. Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem. Néha egy pár pillanatra kisütött a nap és olyankor még szebb volt a színhatás.




















Van egy preparált skorpióm, amit vittem Shetlandra és levittük erre a partra néhány egzotikus fotó erejéig. Egészen élőnek tűnik, igaz?




Íme a skorpiókirály :-)












Végül megint esni kezdett, de akkor már úgyis indulni akartunk vissza a parkolóba, szerencsénkre az eső megvárta, amíg kifotózzuk magunkat.











Kapcsolódó bejegyzések:


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése