Oldalak

2021. december 31., péntek

Skócia - Cairngorms - 1. nap - Badaguish Outdoor Centre


2021/12/23 - 2021/12/26.

Karácsonyozás a Cairngorms Nemzeti parkban

1. nap

Megérkezés a kempingbe

Az idén úgy jött ki a beosztásunk, hogy 3 szabadnapunk is volt karácsonykor, ráadásul kaptunk még plusz 1-et, mert volt egy olyan lehetőség, hogy ha bemegyünk előző szabadnapunkor a 23-a helyett, akkor az is szabad lesz. Természetesen beleegyeztünk, így összesen 4 napunk volt. Egyszer már töltöttük a karácsonyt a Cairngorms Nemzeti Parkban, ami nagyon jól sikerült, gondoltuk most megismételjük újra, persze más látnivalókkal. Hárman mentünk, Árpád barátunkkal, de ő 23-án még dolgozott, így csak délután tudtunk elindulni. Megint ugyanabban a kempingben foglaltam faházat, mint 2 évvel ezelőtt, de azóta drágult egy kicsit, most hármunknak 255 fontba került 3 ájszaka, ami azért nem annyira olcsó. Írtam e-mail a kempingnek, hogy csak este érkezünk, valamikor 9 óra körül, de ez nem volt gond, visszaírtak, hogy benne hagyják a kulcsot a faházban, mint a múltkor is.

Végig esett az eső, elég rossz idő volt. A skót határ előtt van egy kis benzinkút, ahol gyakran meg szoktunk állni egy kávéra, most is ez volt a terv, de párom valahogy benézte és elfelejtett megállni. Így egy benzinkúttal arrébb álltunk meg, de ott sokkal finomabb volt a kávé. Persze drágább is. Aviemore előtt kb. fél órával az esőt felváltotta a havas eső, majd a hó, szép nagy pelyhekben, erről csináltam egy videót is, csak sötét volt és nem lett túl jó a felvétel. Sajnos a hóesést később újra havas eső, majd Aviemore-ban újra eső váltotta. Mondta karácsonyra a havat és nagyon reménykedtünk benne, hogy ott északon esni fog, de sajnos nem így történt.


A Badaguish Outdoor Centre-ben volt a faház, amit lefoglaltam, egy hatalmas kempingben, már ismerős volt a járás, ugyanazt a faházt foglaltam, mint 2 évvel ezelőtt, az nagyon jó helyen van, közvetlenül egy kis patak mellett, aminek a partján fenyőfák nőnek. A talaj fagyott volt és jeges, nagyon csúszott a faház felé vezető út, és mivel a kocsit a központi parkolóban kellett hagyni, csak gyalog tudtuk bevinni a cuccokat. Próbáltunk a füvesebb részen menni, de az is csúszott kicsit. Viszont volt só kihelyezve, páromék lesózták, úgy jobb lett a helyzet.

Becuccolás után elmentünk szétnézni a konyhába, változott-e valami, mióta itt voltunk. Igazából csak annyi újdonság volt, hogy nem a nagy konyha volt nyitva, csak mellette a kicsi, de az is bőven elég volt, két nagy asztallal, székekkel és két kanapéval. Meg persze volt főzőalkalmatosság is, igazából minden, amire szükség lehet. A folyosóra állítottak egy karácsonyfát, ami a hangulat miatt nagyon szuper volt.






A faházban megvacsoráztunk, majd lassan aludni tértünk. Másnap reggel korán keltünk, mert hamar sötétedik és Balmoralban szerettünk volna túrázni egyet, ami nincs túl közel. Még sötét volt, amikor elindultunk, nagyon tetszett így a kemping, félhomályban:

A recepció














Kapcsolódó bejegyzések:












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése