Oldalak

2021. december 2., csütörtök

Skócia - Galloway Forest Park - 2/2. - Vadkecske park


2021/10/08 - 2021/10/10.

Hétvége a Galloway Forest Park-ban

2. nap - 2. rész

Vadkecske park
/Wild Goat Park/

Az A712-es úton haladva tovább Newton Stewart felé, nem messze a Gímszarvas-lestől egy másik vadon élő állatot, a vadkecskéket lehetett megnézni. Ezek a szőrös, hosszú szarvú állatok voltak a brit primitív kecskék. Őseik előszeretettel tartották őket és nagyra becsülték tejükért, húsukért és bőrükért. Körülbelül 50-en élnek a parkban, több százan pedig a környező dombokon.

Itt is van egy parkoló az útról letérve, ahonnét egyből meg is pillantottuk a kecskéket, amint a domboldalon legelésztek. Azonban nem csak miattuk, hanem a csodálatos kilátás miatt is érdemes tenni itt egy megállót.


Kilátás a parkolóból a Murray emlékműre








Még mindig szemerkélt az eső és a távoli hegyek a ködbe vesztek, ennek ellenére rendkívül sejtelmes látvány volt és nagyon jó képek készültek itt a tájról. Mondtuk is, hogy ez az igazi Skócia.



A közelben csak egyetlen kecske árválkodott, közelebb mentünk hozzá. Kicsit messzebb azért volt még belőlük jópár. Először azt hittem, őket is csak úgy lehet majd megnézni, mint a szarvasokat, de legnagyobb örömünkre a kecskékhez oda lehetett menni és közöttük lehetett sétálgatni, mivel ők teljesen vadon élnek, bár szerintem valaki bizonyára szokta etetni őket. Tartottunk tőle, hogy el fog szaladni előlünk, ám újabb meglepetésben volt részünk, ugyanis ezek az állatok rendkívül szelídek. Olyannyira, hogy odajönnek az emberhez. Persze várnak érte cserében valamit. :-)





Mivel nem számítottunk rá, hogy lehet őket etetni, ezért nem volt nálunk semmi olyan kaja, amit szeretnek, pedig nagyon várták.












































Árpád barátunknál volt egy kis sajt, amiből adott egy kicsit az egyiknek, örült is neki, csak utána alig tudtuk lerázni és persze utána jött volna a többi is és ahogy elindultunk jöttek utánunk. Nagyon aranyosak voltak. Ha legközelebb erre járunk, megint megállunk itt és hozunk nekik ennivalót.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése