Oldalak

2021. december 2., csütörtök

Skócia - Galloway Forest Park - 2/4. - Barnsoul Caravan Park


2021/10/08 - 2021/10/10.

Hétvége a Galloway Forest Park-ban

2. nap - 4. rész

Séta a Barnsoul Caravan Park-ban

Lementünk Newton Stewartba, mert ott találtunk legközelebb boltot, bevásároltunk és visszamentünk a kempingbe. Fiatal volt még az idő, de szarrá áztunk, jó lett volna megszárítkozni és még a kempingben is szét akartunk nézni. A faházban megebédeltünk, megszárítottuk a ruháinkat és elindultunk sétálni a kempingben lévő erdőbe. Tegnap az idős bácsi azt mondta, hogy ha átmegyünk az erdőn, majd fel a réten, akkor láthatjuk az ősi település maradványait. Ezt szerettük volna elsősorban megkeresni. Mostanra már az eső is elállt.

Egy kis tó a kempingben









A Big Wood nevű erdőn haladtunk keresztül, mely nagyon szép volt.



























Az erdőben van egy útjelző tábla Hillfort felirattal. Megnyugodtunk, hogy jó irányban haladunk. Nemsokára elérkeztünk egy kapuhoz, mely után egy mezős rész következett.











Egy másik kapu felé haladtunk enyhén felfelé a dombon, melynek a végében tehenek legelésztek. Nagyon cukik voltak, ahogy megláttak, érdeklődve figyeltek minket, majd elindultak felénk, de teljesen közel nem mertek jönni.










Átmentünk ezen a kapunk is, majd fölmentünk a fölöttünk lévő dombra, melyen régen egy ősi település állt. Mára nagyon kevés nyoma maradt, szinte alig valami.






Továbbmentünk le a domb másik oldalán egy falon lévő átjáró felé. A létraszerű átjárón átmentünk a falon, de a létra nagyon csúszott. Innét viszont nem mentünk tovább, mert feleslegesnek tartottuk, úgyhogy inkább visszamentünk az átjárón és elindultunk visszafelé.





Miután átmentünk az erdőbe vezető kapun, találtunk egy másik ösvényt, megnéztük az hova vezet, de egy idő után vége szakadt és vissza kellett fordulni, viszont egy elágazónál ismét letértünk az útról, így egy kört téve az erdőben.





















Visszaérkezve a kempinghez kicsit arrébb vadnyulakat láttunk és elindultunk feléjük, de amint közeledtünk egyből elszaladtak, amelyik meg ott maradt az túl messze volt, így nem sikerült jó képet csinálni róluk. Még elmentünk a faházak alatt vezető gyalogúton is, de egy idő után visszafordultunk, mert nem volt semmi érdekes.


Csináltam nég néhány fotót a kempingről:

A WC





Végül a kemping konyhája előtt lévő asztalhoz leültünk. Jött egy fickó, aki itt lakott az egyik lakókocsiban és elkezdett velünk beszélgetni, honnan jöttünk, meddig maradunk, miket akarunk megnézni stb. Jó fej volt. Sötétedéskor bementünk a faházunkba, megvacsoráztunk és lassan aludni mentünk.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése