Oldalak

2021. december 2., csütörtök

Skócia - Galloway Forest Park - 2/1. - Gímszarvas-les


2021/10/08 - 2021/10/10.

Hétvége a Galloway Forest Park-ban

2. nap - 1. rész

Gímszarvas-les
/Red Deer Range/

Reggel elindultunk a Galloway Forest Park felé, hogy megnézzük a gímszarvas-lest. Ez a Clatteringshaws Loch tavat elhagyva és haladva Newton Stewart felé, az A712-es úton érhető el. Érdemes a Google térképet használni, hogy biztosan megtaláljuk, Red Deer Range néven kell keresni. Van egy kis parkoló az út mellett, innét gyalog érhető el a szarvasles vagy pedig ha egy kicsit tovább megyünk ott már ki is van táblázva, egy kapun lehet behajtani és az az út teljesen elvisz a leshelyig. Mi az előbbit választottuk, mert megtaláltuk ezt a parkolót és nem tudtuk, hogy kocsival is be lehet menni a másik bejáratnál. Sebaj, így legalább sétáltunk egyet.

Kilátás a parkolóból




A parkoló

Az eső elkezdett esni, az az apró szemű szemerkélő, ami nagyon idegesítő tud lenni. Nem kellett sokáig sétálnunk, pár perc múlva már ott is voltunk a lesnél.





Építettek ide egy kis bódét, ahonnan ki lehet látni az állatokra, de most a vírus miatt ez zárva volt, így csak a kerítésen át láthattuk őket. Szerencsére nem az az aprószövésű kerítés volt, a fényképezőgép lencséje simán befért rajta. Most nagyon hiányzott a nagy objektívem, mert a szarvasok sajnos elég messze voltak. Azt olvastam, hogy általában oda szoktak jönni a kerítéshez némi kaja reményében, de most csendespihenőn voltak és egyik sem akart mozdulni. Talán a rossz idő miatt...






A gímszarvas-lest 1977-ben hozták létre, abból a célból, hogy a látogatók lehetőséget kapjanak arra, hogy közelről, természetes környezetben lássák ezeket a gyönyörű állatokat. Körülbelül 25 gímszarvas él itt ma. A páromnak sikerült a messzelátó objektívével csinálni róluk néhány közelebbi képet is.






Végül a másik bejáraton mentünk ki és az úton sétáltunk vissza a parkolóba a kocsihoz.


A másik bejárat, ahol kocsival is be lehet hajtani





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése