Oldalak

2021. december 3., péntek

Skócia - Galloway Forest Park - 3/4. - Eskrigg Természetvédelmi Terület


2021/10/08 - 2021/10/10.

Hétvége a Galloway Forest Park-ban

3. nap - 4. rész

Eskrigg Természetvédelmi Terület
/Eskrigg Nature Reserve/

A Lockerbie közelében található Eskrigg Természetvédelmi Területet valaha sok vörös mókus lakta, mi is abban a reményben mentünk, hogy látjuk őket. Sajnos mára úgy néz ki kihalófélben vannak vagy csak nekünk nem volt szerencsénk, de csak egyetlen példányt láttunk, az is olyan gyorsan mozgott a fán, hogy képtelenség volt lefotózni.

Van egy parkoló a természetvédelmi területre vezető ösvény elején, ami ingyenes. Itt letettük az autót és elindultunk egy sétára.

Legelő a parkoló mellett


Az ösvény eleje



Az ösvény mellett, a sűrű növényzetben mozgolódásra lettünk figyelmesek, amikor a zaj irányába néztünk, túzokhoz hasonló madarakat pillantottunk meg. Sajnos őket sem sikerült lefotózni, amit nagyon sajnáltam.

Piknikezőhely




Az ösvény hamarosan egy fenyőerdőben folytatódott tovább. A mohás, tűlevéllel borított talajon rengeteg fajta gomba élt, néhányat meg is örökítettem.



























Megérkeztünk a természetvédelmi terület központi részéhez. Itt egy leshely, mögötte pedig egy tó található. Egy aranyos vörösmókus szobor díszíti a leshely melletti részt. Általában itt van a legnagyobb esély rá, hogy vörös mókust lássunk, mert ide van nekik kitéve ennivaló. Bementünk a kis házba és onnan kémleltük a környéket, de csak madarakat láttunk.





























Továbbmentünk a pér méterrel arrébb lévő látogató központ felé, ami mellett még egy pottyantós WC is található.



A látogató központ

Még tettünk egy kört az erdőben, az erdei táj szép volt, de errefelé már nem találtunk semmi érdekesebb látnivalót.



























Visszafelé ismét megálltunk a leshelynél, azonban nem láttunk semmi érdekeset. Már épp indultunk volna, amikor megpillantottunk egy vörösmókust az egyik fán. Egy pillanatra megállt, de mire befókuszált a gépem, addigra el is ment, utána pedig folyton mozgásban volt. Nem sikerült róla jó kép, egyet azért közzéteszek, igaz messziről és kissé elmosódva, de azon látszik valamennyire. Utána fürkésztük a fákat, hátha újra felbukkan egy, de sajnos nem láttunk többet.


Vörösmókus a fán



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése