Oldalak

2021. március 13., szombat

West Yorkshire - Frickley Country Park


2021/03/10.

Frickley Country Park

A South Elmsallban található szabadidős park valaha bányaterület volt. Mára ezt a hatalmas területet parkká alakították, több, mint 7 mérföldnyi gyalogutak hálózatával, ami nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket nyújt sétáláshoz vagy akár biciklizéshez.

Esős, sáros idő volt ma, de nem volt kedvünk itthon ülni, még mindig a 2 hetes szabadságunkat töltjük. Szemerkélő esőben indultunk egy kis sétára ebben a közelben lévő parkban. Van egy kis parkoló a város végében, ott leparkoltuk az autót és elindultunk felfedezni a parkot. Nem is a nagy látnivaló reményében, inkább csak a friss levegő miatt mentünk. Nem sokat fotóztam, mert nem volt sok megörökíteni való dolog, de azét íme egy kis összeállítás:



A domb tetején van egy kilátó, itt érdekes  kör alakú, földből kiemelkedő képződmények vannak. Mindegyiknek az alját kirakták kövekkel. Ez a terület a park legnagyobb látnivalója.







Lejjebb egy kis tavacska nyújt némi látnivalót, aminek a partjára fenyőfákat ültettek.













Két emlékmű is található, az egyik a park aljában, a másik a kiemelkedő kis dombok közelében. Mindkettő egyforma, valószínűleg a bányászatnak állítanak vele emléket.








Ennyi volt a mai sétánk, kellemesen felfrissültünk és szerencsée nem is áztunk meg nagyon.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése