Oldalak

2017. április 12., szerda

Cardiff - 3. rész - Cardiff Bay

2017/03/24-2017/03/26.

Cardiff Bay - Esti séta a parton



A várlátogatás és a rövid városnézés után már kezdett sötétedni, de mivel szerettük volna kihasználni a lehetőséget, hogy ott lehetünk, így elmentünk megnézni a Cardiff Bayt. Ezt a területet mesterségesen hozták létre a duzzasztógát segítségével. Az egyik legsikeresebb építési preojektnek tarták az Egyesült Királyságban. A kiépítés előtt ez a terület egy mocsárvidék volt, ezért a környezetvédők és más hasonló szervezetek eleinte ellenezték a tervet, mivel így rengeteg mocsári madár vesztette el élőhelyét. Ám a duzzasztógát új élőhelyeket teremtett a város más részein.

A parkolással ezúttal szerencsénk volt, mert a fizetős parkolót ingyen megúsztuk, ugyanis valaki visszatette a jegyautomatába a másnap reggelig szóló parkolójegyét. Angliában ez nem ritka szokás. 

A kiépített járdán sétálva elsőnek egy furcsa építményt pillantottunk meg. Igazából nem tudtam eldönteni, hogy mi akar lenni. Egy nyitott szájú óriáshalhoz hasonlított leginkább. Voltak rajta ablakok is, ajtót nem láttunk, így inkább tűnt egy szobornak, mint épületnek.


Nem messze tőle, egy újabb szobor volt látható. Ez sem kevésbé elvont az előzőnél, és hogy mi akar lenni valójában, azt valószínű csak a készítője tudja. Oldalról leginkább egy delfinfejre emlékeztet, előlről pedig talán valamiféle halász, amint hálót cipel.



 A víz túlsó oldalán az 5 csillagos Szent Dávid Hotel emelkedik ki furcsa tetejű épületével.


Még ugyanezen a kis terecskén láthattunk egy Norvég Templomot. Ez egy megmentett történelmi fatemplom, ami non-profit jótékonysági szervezetként még ma is működik. Kisebb koncerteknek, kiállításoknak, konferenciáknak és ünnepségeknek ad atthont.


A part mentén egy újabb szobrot pillantottunk meg.


Nekem nagyon tetszettek az ötletes padok, amik a sétálóutca egyes részein találhatók. Kiváltképp a krokodik tetszett egy pálmafa előterében.






Utunkat egy hídon át folytattuk.


A Cardiff Bay legszebb épülete a vörös színben pompázó  Pierhead Building. Ez Cardiff legismertebb látnivalója. Az órát az épületen a "Baby Big Ben"-nek nevezik, de "Wales Big Ben"-jeként is emlegetik. 



A Pierhead környékén egy újabb szobor. Sajnos a kép elég sötét lett, mert addigra már jócskán beesteledett.


Végül tettünk egy gyors sétát a Mermaid Quay-on, ami éttermek, bárok, kávézók, üzletek vegyeskereskedése a mesterségesen kiépített part mentén. Itt is láttunk egy nagyon szép szobrot, de sajnos ez a kép sem lett túl jó minőségű.



A levegő estére nagyon lehűlt, annak ellenére, hogy egész nap szép idő volt, meg a sötétedés miatt már amúgysem láttunk túl sokmindent, így elindultunk vissza a szállásunkra.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése