Oldalak

2017. április 12., szerda

Cardiff - 1. rész - A stadion és a Bute Park

2017/03/24-2017/03/26.

Cardiff


Cardiff Wales fővárosa /walesi-ül Caerdydd/. A kikötőváros a 19. századig kisvárosnak számított, majd rohamos fejlődésnek indult, szénbányákat nyitottak és ekkor építették a kikötőt is. A 19. század közepén lett Wales fővárosa.

A városba érkezésünkkor a parkolás kissé nehézkes volt, elég sokára találtunk parkolóhelyet, az is fizetős volt. Egy ebéddel kezdtünk a McDonaldsban, mivel aznap még semmit nem ettünk, majd tettünk egy rövid sétét a belvárosban, utána pedig meglátogattuk a várat, melyről részletesebben a következő bejegyzésben írok.

A vár után megnéztük a stadiont és környékét. A Millenium Stadion a legnagyobb stadion az Egyesült Királyságban, a Taff folyó partjára épült.






Ezt követően végigsétáltunk a vár mellett található Bute Parkon, ami a szórólapokon érdekesebbnek tűnt, mint amilyen valójában. Bár, ez gondolom a márciusi hónap kora tavaszi tájkápének is betudható. A fák még csak ekkor kezdtek zöldellni, így nem volt annyira szép látvány, viszont 1-2 helyen, ahol nyíltak a tavaszi virágok és az örökzöld fák szép látványt nyújtottak. A park névadója 3. Bute márki, a vár az ő családja tulajdonában volt.








Itt-ott fából készült faragott szobrokkal találkozhattunk és egy földkupacból kiemelkedő sündisznót is láthattunk.











A park külső falán végig a várig a falról lemászni készülő állatszobrokat szemlélhettük meg. Ezt a falt hívják állatfalnak.

















Végezetül egy kép a belváros sétálóutcájáról:





Kapcsolódó bejegyzések:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése