Oldalak

2017. március 10., péntek

Loch Ness - 4. rész - Cawdor Kastély

2017/03/04-2017/03/06.


Loch Ness

Cawdor Kastély és kert
/Cawdor Castle and Gardens/


Következő állomásunk a Cawdor Kastély volt. Itt jöttünk rá, hogy Skóciába nem érdemes télen jönni, mert szinte semmi sincs nyitva. Ez a kastély is zárva volt, mint később utánanéztem május 1-én nyitják meg újra a látogatók előtt. Mindenesetre kívülről megnéztük, készítettünk róla néhány fotót. A Kastélyhoz kert is tartozik, amit szintén érdemes lett volna látni...

Az épület egy 15. századi toronyház köré épült. Eredetileg a Calder család tulajdonában volt, a 16. században került át a Campbells-ék birtokába, ma pedig az özvegy Cawdor grófné otthona.


Shakespeare Machbeth c. drámájából ismerős lehet a helyszín, bár mivel a Kastély története a késő 14. században kezdődik, így valójában nem játszódhatott itt a dráma, hiszen Machbeth a 11. században élt.



A Kastély belső udvara

A címer

A Kastély érdekessége, hogy egy kicsi magyal fa köré épült. A legenda szerint egy arannyal megrakott szamár lefeküdt pihenni ezalá a fa alá, melyet azután a vár helyének választottak. A fa jelenleg is látható a torony legalsó szintjén. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a fa kb. 1372-ben meghalt, ami korábbi időpont, mint a kastély első építése.

A hold a faágak mögött...
A Cawdor Kastély előtere













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése