Oldalak

2017. március 12., vasárnap

Loch Ness - 7. rész - Invermoriston híd

2017/03/04-2017/03/06.


Loch Ness

Invermoriston Híd és vízesés
/Invermoriston Bridge and falls/


Invermoriston egy kicsiny falucska Fort Augustustól 11 km-re északra. A falu leglátogatottabb nevezetessége a Thomas Telford híd, mely 1813-ban épült a Moriston folyó vízesése felett. Ez a híd a főút részét képezte régen Drumnadrochit és Fort Augustus között, egészen addig amíg az 1930-as években egy másik hidat nem építettek, mely ma is használatos.


Elől az új híd, mögötte a régi

A régi híd

Az új híd

A régi hídon...

Az Invermoriston vízeséshez egy kis erdőcskén keresztül jutunk. Van egy "Summer house" nevű pici házikó a végében, melyből nagyon szép kilátás nyílik a vízesésre.

Summer house



A Loch Ness körutazásunk utols állomása volt ez. Este 6 óra körül értünk oda, még egészen világosban, így meg tudtuk szemlélni. Az előző napi esőzések itt is gondot okoztak, ami a sarat illeti, de természetesen ez ismét nem tartott vissza bennünket. A romantikus erdőcskével körülvett vízesés nagyon szép látványt nyújtott. Bár nem olyan magasról hömpölygött a víz, mint a Falls of Foyersnél, de ha arra járunk, ezt sem érdemes kihagyni. A fölötte lévő, 19. századi kőhíd pedig a múltba segített egy kicsit betekinteni. Némelyik része már nem teljesen ép, de még mindig végig lehet rajta menni. Elképzeltem, ahogy itt régen szekerekkel közlekedtek.

Néhány kép a tájról:









Ezután visszamentünk Invernessbe, kerestünk egy kebab-ost és megvacsoráztunk, majd visszatértünk a szállásunkra.

Ezzel a 3 napos Highland-i kirándulásunk végére érkeztünk, a 3. nap sajnos ott a környéken már nem volt időnk nézelődni, mert úgy döntöttünk, hogy inkább korán elindulunk hazafelé és megállunk Edinburgh-ban megnézni a várat. De ez már egy következő történet...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése