Oldalak

2022. augusztus 18., csütörtök

Hampshire - 2/3. - Gosport kikötője


2022/08/08 - 2022/08/10.

Kirándulás Gosport-ban és környékén

2. nap - 3. rész

Gosport kikötője

Miután visszamentünk a másik Múzeumhoz megnézni az éjszakai vadászok kiállítást, melyet már korábbi bejegyzésben közzétettem, elmentünk egy kicsit sétálni a kikötő környékén. Először a Robbanószer Múzeum hátsó kapuján mentünk ki szétnézni, mely a Milleniun hídhoz vezet.




A Millenium híd 170 méter hosszú kerékpáros és gyalogos emelőhíd, mely a Priddy’s Hardot köti össze a  Royal Clarence Yarddal a Forton Lake árapály-tava felett.













A Millenium híd a partról fotózva


Végig Gosport partjain rengeteg hajótörött látható. Most épp apály volt, így jól látszottak. A legközelebbihez oda is akartunk menni, de félúton visszafordultunk, mert sportcipő volt rajtunk és nem vízálló bakancs, aztán elég trutyis volt a talaj. De innét láttunk kapásból vagy 3-at, amiknek már csak a gerincük volt meg. Nem gondolnám, hogy elsüllyedtek, inkább csak megette őket az idő. Itthagyták és elhanyagolták őket.






A hídon keresztül visszamentünk a Priddy's Hard területére, mert ha itt tovább megyünk meg kellett volna kerülnünk a teljes Forton tavat, hogy visszaérkezzünk a parkolóhoz. Ez nem hiszem, hogy annyira izgalmas lett volna és nem is volt kedvünk sokat sétálni ebben a nagy melegben. Inkább még a túloldalt elmentünk valameddig Portsmouth kikötője mentén. A Hardway Sailing Club-ig mentünk, ott viszafordultunk.








Itt is láttunk egy elkorhadt hajótörzset, egész biztos van még több is végig a partokon.



















Hardway Sailing Club


Gosport egyébként nem túl szép város, eredetileg meg akartuk nézni a belvárost is, de amikor kocsival végigmentünk rajta a Tengeralattjáró Múzeum felé menet, nem igazán nyerte el a tetszésemet, nem éreztük úgy, hogy meg kellene nézni.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése