Oldalak

2020. június 29., hétfő

South Yorkshire - Mosborough-i pipacsmező


2020/06/22.

Pipacsmező

Már egy ideje készültünk megkeresni ezt a pipacsmezőt, ami nincs is túl messze tőlünk, autóval kb. 45 perc, de mire oda jutottunk, hogy végre elmentünk, addigra sajnos félig elvirított. Reménykedtem benne, hogy még piroslani fog valamennyire, de már nagyon a végét járja. Helyileg Mosboroughban található, közel Scheffield-hez, a pontos koordináták: 53.320593, -1.370421.

Mivel mi csak egy koordinátát tudtunk, kissé bizonytalanok voltunk merre is keressük, de végül megtaláltuk. A Marsh Close-on, ami egyébként egy zsákutca, van egy public footpath tábla, mely a mező felé mutat. Ha arra elindulunk, hamarosan elénktárul a pipacsmező. Gyakorlatilag már az elején is van, de azok teljesen elvirítottak, ekkor nagyon csalódott lettem. Azokat már fotózni sem volt érdemes. Azonban egy kicsit lejjebb mentünk a gyalogúton és ott még egész szép volt, de már ez sem virított teljes pompájában. Néhány fotó azért készült. Nagyon szép ez a terület, úgyhogy valószínűleg jövőre jövünk még, de megpróbáljuk a virágzás kellős közepére időzíteni.






Parkolóhely nem nagyon van a közelben, a Marsh Close környéke egy lakótelep, nem hiszem, hogy az ott lakók nagyon örülnének a parkolásnak, ezért mi a közelben lévő köves úton parkoltunk le, ott viszont lehet találni helyeket az út szélén.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése