Oldalak

2020. június 29., hétfő

West Yorkshire - Séta Uptontól Skelbrooke-ig


2020/06/20.

Upton - Skelbrooke séta

Munka után elmentünk egy kicsit csavarogni egy üveg boroskóla társaságában. Lassan már gyalog felfedezzük az egész környéket, ezúttal a szomszédos pici falu, Skelbrooke felé indultunk el. Érdekességképp leírom, hogy amíg Upton Pontefract körzetéhez tartozik és még West Yorkshire-ben található, addig Skelbrooke már Doncaster körzete és South Yorkshire területe, pedig itt van egy köpésnyire.

A Sheepwalk Lane-en mentünk végig, egészen az A6201-es főútig. Azzal majdnem szemben található egy mellékút, ami Skelbrooke felé vezet. Gyalog egy jó 40 perc az út. Már egy ideje pipacslázban égek, reméltem, hogy errefelé találunk szép pipacsmezőt, de sajnos csak az út szélein ágaskodott néhány, de már eléggé kezdenek elvirítani, lassan vége a pipacsszezonnak.




















Skelbrooke előtt az úton egy pók fogadott minket. Nem volt azért olyan nagy, mint a képeken tűnik, kb. másfél cm-es lehetett, lehet még annyi se, de imádom fotózni a rovarokat, pókokat.




Skelbrooke egy nagyon pici falucska, a lélekszáma 200 fő alatt van. Inkább kisebb farmok és fogadók találhatók a településen, semmint egyszerű családi házak. Én biztos nem akarnék itt lakni, ez már nagyon világvége feeling. Szépnek sem mondható a falucska, igazából semmi látnivaló nincs itt.




Skelbrooke Hall


Vissza Uptonba


A séta kellemes volt, de visszafelé ahogy kisütött a nap nagyon melegünk lett, úgyhogy mára elég is volt ebből ennyi. Még a boroskóla sem fogyott el teljesen, a nagy melegben nem esett annyira jól.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése