Oldalak

2019. szeptember 30., hétfő

Leeds - Royal Armouries Museum


2019/09/25.

Royal Armouries Museum
/Királyi Fegyver-Múzeum/


Volt egy kis dolgunk a városban, gondoltuk összekötjük egy kis kellemes dologgal is és megnéztük az ingyenesen látogatható Royal Armouries Museum-ot. A Leeds belvárosában található múzeum egy 5 szintes épületben helyezkedik el. A modern épület VIII. Henrik páncéljával, háborús történetekkel és kísérleti fegyverekkel is büszkélkedik.

A városban sosem egyszerű a parkolás, de ezúttal szerencsénk volt, mert a múzeum közelében találtunk egy ingyenes parkolót, ahol 2 órát lehetett állni. Gondoltuk, hogy ez pont elég is lesz. Elsétáltunk a múzeum bejáratához, a Leeds dock közelében haladtunk el, a Leeds and Liverpool Canal mellett, mely egy csatorna, ami Leeds-et és Liverpoolt összeköti.

Egy rozsdás hajó a csatornán




A tér, ahol a múzeum található

A múzeum közelébe érve megláttuk az úgyúkat a téren kihelyezve, gondoltuk, hogy akkor meg is érkeztünk. Hamarosan a bejáratot is megtaláltuk.


A múzeum fegyverek és páncélok nemzeti gyűjteményét mutatja be. Az épület hatalmas, akár órákat is el lehetne benne tölteni, ha mindent tüzetesen látni szeretnénk.














A galéria között megtalálhatók a középkori hadviselés eszközei, egy vadászattal kapcsolatos kiállítás, valamint a keleti hadviselés. Íme képekben:





















Egy csata bemutatása








Az afganisztáni háború

Az afganisztáni háború



























Keleti vadászjelenet






























A múzeum 5. és egyben utolsó emeletére, csak az aranyszínű liftekkel lehet feljutni, a többi lift csak az 1. és 4. szintek között közlekedik. Érdemes felmenni az utolsó szintre is, mert csak innét láthatjuk a díszletek tetejére épített jeleneteket.

Vadászjelenet



Vaddisznóvadászat




Visszatérve az alsó szintre még megnéztük a kőbe szúrt Excaliburt, majd gyorsan végigszaladtunk az ajándékbolton, majd visszamentünk a kocsihoz a parkolóba.

Excalibur










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése