Oldalak

2022. július 16., szombat

Skócia - Rhins of Galloway - 1. nap - Balloch O' Dee kemping


2022/06/17 - 2022/06/19.

Kirándulás a Rhins of Galloway félszigeten

1. nap

Az utazás és a Balloch O' Dee kemping

Az idén még nem sátoroztunk, de már nagyon hiányzott és erre a hétvégére sikerült is beterveznünk. Délelőttösek voltunk, ami lehetővé tette, hogy már délután elindulhassunk munka után. Ezúttal a skót  Rhins of Galloway félsziget volt a célpontunk, de ott sajnos nem találtam megfelelő sátorhelyet, így kissé távolabb, de nem túl messze foglaltam két éjszakára a Balloch O' Dee kempingben.

3 óra körül sikerült is elindulnunk, és szerencsére az úton is jól haladtunk. Csak egyszer álltunk meg egy rövid pihenőre, még a skót határ előtt, ahol általában meg szoktunk állni kávézni.

Most végre sikerült lefotóznom a "Welcome to Scotland" táblát is, amit már régóta szerettem volna megörökíteni. Sajnos csak autóból lehet lefotózni, menet közben, mert nincs hely félreállni.




8 óra körül érkeztünk meg a kempingbe, ott egy fickó körbemutogatta mit hol találunk, gondolom ő lehetett a tulaj. Nagyon tetszett az egész, hangulatos hely volt és rendkívül ízlésesen kialakított. Mi választhattuk ki hova szeretnénk felhúzni a sátrat és szerencsére volt választék bőven, nem voltak túl sokan. Az ár két éjszakára 40 font volt hármunknak, ami azért nem annyira olcsó, bár az utóbbi időben rendkívül felmentek a kempingárak is.

A kemping bejárata














3 WC helyiség volt, plusz a zuhanyzóban még azt hiszem kettő másik. A WC-k rendkívül ízlésesen voltak berendezve, mindhárom szoba különböző színű és különböző stílusú volt. Ilyet még kempingben nem láttam. Volt egy rózsaszín, egy kék és egy sárga helyiség. A rózsaszín volt a kedvencem, mert abban volt egy pad, amire le lehetett pakolni, pl. a ruhákat átöltözésnél.



















A recepció


A recepció közelében és egy másik helyen volt kitéve madáretető és sok szép sárga madár járt oda csipegetni.















Este nagyon szép volt a naplemente:



A sátrunk

Az egyetlen dolog, ami nem tetszett, az a zuhanyzó volt. Ugyan nagyon mutatós és szépen díszített, de túl kicsik voltak a zuhanyfülkék, alig lehetett benne elférni, ráadásul csak fogas és egy kosár volt az ajtón, ahova lehetett a cuccokat pakolni. Jó lett volna ha nagyobb a hely és van valami ülőke, ahova jobban le lehet pakolni. Célszerűbb lett volna, ha a zuhanyzókat a WC helyiségekkel felcserélik, mert azokban sokkal nagyobb volt a hely.



A zuhanyfülke



Éjszaka elég hideg volt, pedig mostanában meleg idők voltak, de mire felértünk ide, itt már hűvös volt, alig 15 fok, ami éjszaka 10 fok alá hűlt. Kicsit fújt a szél is, ami szintén csak hűtötte a levegőt. Sajnos nem tudtam áramos helyet foglalni, de nemrég beszereztünk egy generátort, amit most kipróbáltunk. Napelemes, de sajnos nagyon hamar lemerül, és mivel főleg éjszaka kell jobban az áram, olyankor tölteni sem tudjuk. Ha minden be van dugva még egy éjszakát se bír ki. Szóval nem volt a legjobb vétel, de szükség esetén rövidebb ideig azért használható.

Az utolsó nap reggelén még csináltam néhány fotót, de itt teszem közzé:
































Kapcsolódó bejegyzések:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése