Oldalak

2015. augusztus 19., szerda

North West England - Formby beach


2015/08/15.

Formby gyönyörű tengerpartja


Ezúttal a National Trust által óvott Formby területére látogattunk. Nyáron különösen népszerű a város és környéke a turisták körében, ahova nemcsak gyönyörű homokdűnés tengerpartja csalogat, de különböző vadon élő állatokkal is találkozhatunk, mint pl. a veszélyeztetett vörös mókus vagy a nádi varangy.

A tengerpart közelében parkoltunk le, épp egy fagyiskocsi is itt volt és nem bírtunk ellenállni. Nem volt épp nyári idő, elég hideg volt és fújt a szél, de legalább a nap sütött. Fagyival a kezünkben indultunk el egy sétára a homokdűnék között. Ekkor láttam először ilyet és teljesen olyan érzésem volt, mintha egy sivatagban lennék, csak a hőmérséklet emlékeztetett rá, hogy ez bizony nem a sivatag, hanem Anglia.























A parttól beljebb, a homokdzsungelben érdekes fákat figyelhettünk meg. Nyár volt, mégis lombkorona nélkül meredeztek az ég felé és mindegyik egyirányba dőlt, amerre a szél fúj.















Formbynak nagyon sajátos hangulata van. Érdemes több időt eltölteni a környéken, megnézni a vörös mókusokat is az erdőben vagy a nemrég felfedezett ősember lábnyomokat a strandon. Ezt a bejegyzést utólag írom, abban az időben még nagyon gyerekcipőben jártam a kirándulások megszervezésében. Kb. annyi volt az egész, hogy kitaláltam hova, aztán menjünk, semminek nem néztem utána, ezért sajnos sokminden kimaradt Formby-ban is. De talán még lesz rá alkalom.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése