Oldalak

2015. július 9., csütörtök

Lake District - Lakeland Miniature Village és Lakes Aquarium


2015/07/06.

Egy nap a Lake Districten


A Lake District Anglia egyik legszebb területe, ahol rengeteg program közül lehet válogatni.  A Lakeland modell faluról egy szórólapon olvastam és nagyon szerettem volna látni. Sajnos rossz időt fogtunk ki, egész nap csepergett az eső, hol jobban, hol kevésbé, de ez minket nem riasztott vissza.


Lakeland Miniature Village

A modell falu egy magánház udvarában található a Flookburgh nevű településen. Egy nyugdíjas építész, Edward Robinson alkotta meg ezt a kis birodalmat. A több, mint 100 miniatűr épületből álló terület lenyűgöző látványosság. Belépőjegy van, de nem drága.







Robinson célja a Lake District épületeinek az életre keltése volt. Alkotásai között szerepelnek Beatrix Potter dombtetei házának, Windermere Baddeley órájának, a Little Langdale-bal található Slater hídnak a másolatai, valamint a helyi kastélyok, templomok, tanyák és egyéb épületek.

The Old Post Office - Tintagel, Cornwall



























Van egy teljes nagyságú keleti épület is, melyben szintén különböző épületek kicsinyített másait és más érdekes dolgokat láthatunk.





Mivel a miniatűr falu közel található a tengerparthoz, gondoltuk keresünk egy helyet, ahol lemehetünk a partra. Találtunk is egyet, de ez a partszakasz egyáltalán nem volt szép, sáros, mocsaras, így nem is maradtunk sokáig.




Lakes Aquarium

A Lakes Aquarium a Lakeside nevű faluban található, szintén híres látványosság a Lake Districten. A Windermere tó partján helyezkedik el és ahogy a nevéből is adódik, egy nagy akváriumot láthatunk benne, ahol megtekinthetjük a vizi világ életét.

A Lakes Aquarium épülete

Az épületben mind édesvizi, mind sósvizi élőlényeket is láthatunk. Aki már sok hasonló akváriumot látott, nem biztos, hogy túl sok újdonságot fog neki nyújtani, de időtöltésnek tökéletes.




















Hajóroncs


Mielőtt hazainndultunk volna, csináltunk pár fotót a Windermere tóról is.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése